1000 recepten met koriander
De voornaamste productiegebieden vind je rondom de Middellandse Zee, waarbij de oogst uit Marokko de kroon spant. Die heeft een milde karakteristieke smaak door andere origines. Daarom komt die van ons uit...Marokko.1 citroen 1 zakje verse koriander 2 tenen knoflook 2 tl paprikapoeder ½ tl gemalen komijn (djinten) 4 el olijfolie 290 g tilapiafilets 4 el volkoren tarwemeel 1 zakje jonge bladsla 1 bakje gemarineerde artisjokken1. Boen citroe... bekijk recept »
6 middelgrote roodschillige aardappelen (schoongeboend) 2 tl Indiase currypasta (pot 283 g) 4 el olie 2 bakjes verse koriander (a 15 g) 2 kleine rode uien (gesnipperd) 2 tl citroensap mespunt sambal badjak1. Halveer de... bekijk recept »
300 g mienestjes 150 g haricots verts 2 el arachideolie 400 g Thaise roerbakmix 1 kippenbouillontablet 2 el vissaus 800 ml kokosmelk 500 ml kraanwater 300 g gepelde rauwe garnalen (diepvries, ontdooid) 15 g koriander1. Bereid d... bekijk recept »
1 ui 1 teentje knoflook ¾ dl olijfolie 1 laurierblaadje 1 gedroogd chilipepertje (chillie) 4 takjes koriander 3 el witte-wijnazijn 2 bakjes roze garnalen (a 125 g)1. Ui pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en halv... bekijk recept »
1 ui 1 courgette 1 kruimige aardappel 2 el arachideolie 1 el jalapeños 1½ groentebouillontablet 1 liter kraanwater 200 g tuinerwten (diepvries) 50 g Pecorino Romano (kaas) 5 g koriander 150 g maiskorrels (blikj... bekijk recept »
250 g couscous 7 el olijfolie 1 rode ui 15 g koriander 4 tl gemalen komijn (djinten) 600 g gesneden spitskool (zak à 300 g) 420 g vegaballetjes (schaal à 210 g) 150 g mangochutney (potje 340 g, Patak's)1. Bereid de cousco... bekijk recept »
2 tenen knoflook 2 aubergines 7 el olijfolie 1 rode paprika 3 tl harissa (kruidenpasta, potje 100 g) 2 tl gemalen koriander (ketoembar) 600 g bakaardappeltjes 15 g koriander 1 citroen 100 ml geitenyoghurt (pak 750 ml)1. Ve... bekijk recept »
2 kg Zeeuwse mosselen 5 kumquats 1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 bundel koriander 3 dl witte droge wijn 40 g boter zout zwarte peper van de molen1. Spoel de mosselen en verwijder de mosselbaard. 2. Snijd de kumquats overlangs in 4 stukken en ontpit ze... bekijk recept »
8 eieren 2 uien 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olie 2 laurierblaadjes 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit) 1 blik gepelde tomaten (400 g) zout ca... bekijk recept »
1 rode peper (zakje a 2 stuks) 1 spitskool 1 blikje ananasschijven (op sap (430 g)) 1/2 schaaltje verse koriander (a 15 g) 1 schaal kipsaté 300 g satésaus (Indonesische (pot a 520 g)) 1 pakje mihoen (250 g) 2 ee... bekijk recept »