1000 recepten met komijn
Komijn is een bootvormig zaadje van de komijnplant. Het heeft een volle, licht bittere, scherpe, grondige smaak met een aanhoudende pikantheid.1 kg lamsbout zonder al te veel vet2 grote zoete aardappelen of yamsgeschild of ongeschild 3 middelgrote aardappelengeschild of ongeschild MARINADE60 gr (4 eetl) gemalen komijn 15 gr (1 eetl) knoflookzout 75 ml (5 eetl) meervoudig onverzadigde olie V... bekijk recept »
500 gram wortelsgoed gaargekookt 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 teentje knoflookgeperst 1 theelepel gemalen komijn (djinten) Zout en cayennepeper of harissa 3 eetlepels zwarte olijven 50 gram pittige feta Bereidingswijze Pureer de wo... bekijk recept »
250 GR. doperwtjes (gedroogde erwten)/ 125 gram kikkererwten/ 1 liter water/ 125 gram linzen/ 1 lamsbout van vet ontdaan/ 2 theelepels komijnpoeder/ 2 theelepels met mosterdpoeder of 3 eetlepels mosterd/ 1 theelepel zout/ 4 teentjes fijngehakte knofl... bekijk recept »
8 pomodori-tomatenin plakken 1 rode uiin dunne halve ringen 6 el (milde) olijfolie 2 el rode- of wittewijnazijn 1-2 el komijnzaad (of djinten) 1/2 tl zout 1 tl suiker 4 eierenhardgekookt zeezout om te bestrooien Schep de tomaten en de uien om met 1 e... bekijk recept »
5 kiwi's 1/2 kop gepelde walnoten 1/2 kop yoghurt 1 koffielepel gemalen komijn 1 wat Tabasco Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Verdeel deze over 4 borden en strooi er de noten over. Breng de yoghurt op smaak met komijn en Tabasco en schep deze ... bekijk recept »
5 kiwi's 1/2 kp gepelde walnoten 1/2 kp yoghurt 1 koffielepel gemalen komijn 1 wat Tabasco Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes. Verdeel deze over 4 borden en strooi er de noten over. Breng de yoghurt op smaak met komijn en Tabasco en schep deze ov... bekijk recept »
1 bloemkool, in roosjes2 eetlepels wokolie1 ui, fijngesnipperd1 eetlepel komijnzaad of 1 theelepel komijnpoeder (djinten)2 eetlepels sesamzaadchilipepervlokken naar smaak1. Blancheer de bloemkoolroosjes in ruim kokend water met een schepje zout circa... bekijk recept »
600 gram gehakt1 zakje gehaktkruiden1 theelepel komijnpoeder (djinten)flinke snuf kaneelpoeder1 ei, losgeklopt2 eetlepels tomatenketchup1 ui, gesnipperd1 rode paprika, in miniblokjes1 groene paprika, in miniblokjes300 gram witte rijstevt. paprikapoed... bekijk recept »
3 aubergines, in blokjes van 3 cm3 rode uien, in kwarten2 teentjes knoflook, geperst4 eetlepels olijfolie1 eetlepel citroensap1 eetlepel komijnzaad of 1 theel. komijnpoeder (djinten)1 theelepel paprikapoeder1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)1 bo... bekijk recept »
800 g nieuwe of Rosevalaardappelen, gewassen en gedroogd3 eetl. olijfolie1 eetl. grof zeezout1 theel. gedroogde chilipepervlokken1 theel. komijn (djinten)een bosje verse koriander, grof gehakt1. Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de aardappelen... bekijk recept »