1000 recepten met kervel
1 ui 1/2 groene paprika 1/2 rode paprika 1/2 gele paprika 1 botje pijpajuintjes 1 kopje rijst 2 kopjes water of kippenfond saffraan kervel room Doe de rijst met de fond en de saffraan in de microgolfoven gedurende 10 minuten op 750 watt. Snipper de u... bekijk recept »
10 zalmmoten 200 g hoeveboter 1 citroen 1 bundel peterseliegehakt 1 bundel kervelgehakt 10 mooie polderaardappelen 2 dl room 10 plakjes Nazarethkaas (of Emmentaler) peper en zout 2. Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water. Snijd ze lan... bekijk recept »
- 1 kilo Roseval aardappels - 150 gram veldsla - 250 gram friseesla - 0,5 bosje kervel - 1 bosje peterselie - 0,5 bosje bieslook - 0,5 bakje shiso purper - 6 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels citroensap - 2 theelepels mosterd 2 theelepels h... bekijk recept »
2 handperen 2 el. krenten 2 el. rozijnen 50 gr. geleisuiker 4 geitenkaasjes 2 el. honing 1 takje kervel 1 l. water 500 gr. suiker 2 citroenen 2 kaneelstokjes 1 vanillestokje Kook voor het suikerwater het water, de suiker, de citroenen, het kaneel en ... bekijk recept »
-800 g zeevis (kabeljauw,schelvis,zeeduivelenz..) -1 ui (gepeld en grof gesneden) -1 el vetstof -1 kruidentuiltje -1 teen knoflook -peper uit de molen -cayennepeper -500 ml kruidige court bouillon -3 tomaten -circa 20 mosselen -4 langoestines -50 g g... bekijk recept »
30 gram boter 40 gram bloem 1 liter kippebouillon 1 dl. slagroomhalfstijf geklopt 2 eierdooiers 4 eetlepels grove (Zaanse) mosterd De boter smelten in een ruime pan, de bloem erdoor roeren en laat het mengsel op een laag pitje ca. 5 minuten pruttelen... bekijk recept »
250 gr. risotto (bijv. Riso van Lassie)2 lenteuitjes1 eetl. olijfolie25 gr fijngesnedengemengde kruiden (dragonkervelkorianderselderij)25 gr. waterkers1 klontje boterpeperzout50 gr. parmezaanse kaas Snijd de lenteuitjes en bak ze even aan in de oloij... bekijk recept »
4 deegcupjes 200 gram Hollandse spinazie 1 blikje gepocheerde peren 200 gram English blue stilton kervel walnotenolie olijfolieVerwarm de oven voor op 220 graden celsius. Was de spinazie en haal de steeltjes eraf. Roerbak de spinazie even kort in een... bekijk recept »
30 gr boter 40 gr bloem 1 liter kippenbouillon 1 dl half stijfgeklopte slagroom 2 eierdooiers 4 eetlepels grove (Zaanse) mosterd Smelt de boter in een ruime pan, roer de bloem erdoor en laat het mengsel op een laag pitje ca 5 minuten pruttelen; roer ... bekijk recept »
Voor de bouillon: 1 schenkel van ca. 400 g 2 dikke prei 1 winterwortel 2 grote uien 4 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 takjes kervel, 2 eetlepels gedroogd lavasblad Voor de soep: 250 g gehakt hoh Kopje gezouten roomboter 1 teen knoflook, 250 g witte... bekijk recept »