1000 recepten met kervel
Kervel heeft een frisse smaak, die een combinatie is van peterselie en anijs.800 gram gekookte mosselen (kookvocht bewaren) 50 gram boter 250 gram rijst 50 gram rozijnen 4 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui 500 gram tomaten, ontveld en in stukken gesneden 2,5 dl. droge witte wijn zout versgemalen zwarte peper takjes verse k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kalfssteaks 1 schijf gekookte hesp enkele gehakte champignons 25 g gemalen kaas 8 houten prikkers gekruide bloem (peper, zout, nootmuskaat) 30 g vetstof Voor de saus: bestaat uit een kerriesaus met garnituurgroenten Kerriesaus: 20 ... bekijk recept »
1 l bouillon ? gesneden prei 1 wortel (fijn) 1 selderij (fijn) 1 eiwit 300 g wildafsnijdsel 200 g wildbeenderen 5 g jeneverbessen ? dl room 4 takjes kervel 4 cantharellen 8 oesterzwammen 2 c?pes (champignons) 8 morieltjes 3 g tijmBereiding: Doe de b... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 parelhoen, klaar om te braden 200 g ganzenlever (half gebraden) 1 citroen 1 soeplepel cognac 1 soeplepel arachideolie 1 snuifje 4 kruiden 50 g boter 1 soeplepel gehakte kervel 1 soeplepel gehakte bieslook zout en peper 750 g gemeng... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr Zonnevisfilet 160 gr rode Pasta 18 Venusschelpen 0,5 l visfond 4 draadjes Saffraan 1 dl Noilly prat 1 dl Slagroom 1 tlp Kip bouillonpoeder 4 takjes Kervel 4 slagen zwarte peper uit de Pepermolen 1 el Beurre Maniere(Mengsel van... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 knolselder 2 appels 1 koffielepel olijfolie 2 eetlepels magere room (15%) 1/4 bos kervel zout peperVerwarm de oven op 230° (gasoven 7/8). Maak de knolselder schoon. Breng in een drukpan ruim water met wat zout aan de kook en doe er... bekijk recept »
600g grietbotfilet 90g boter5 cl vlierbloesemazijn sap van een halve citroen 1 dl room 2 dl visfumet1 kg schorseneren 1 kg gekookte aardappelen 2 dl karnemelk 1/2 fijngesnipperde sjalot 4 takjes kervel 4 wortelringetjes- Was de shorseneren en s... bekijk recept »
150 gr tarbot per persoon 250 gr spinazie 250 gr groene asperges 1/2 kg rauwe rivierkreeftjes of langoustines 1 kg aardappelen mosselvocht / visfumet 2 eiwitten 1/4 fles champagne 1/2 l room olijfolie 3 tomaten kervel / cayennepeper / bie... bekijk recept »
Voor 6 personen: Voor het gebraad: 1 kg filetgebraad, 24 uur gemarineerd in donker abdijbier, mirepoix van groenten, peper en een kruidenbosje 32 gedroogde en ontpitte zwarte pruimen 1 eetlepel roux Peper van de molen, zout Voor de puree: 1 kg bintje... bekijk recept »
500 g kalfsoester4 kleine uien (rode)snufje zwarte peper (versgemalen)2 eetlepels olie[color=blue:052af1d6b2]**Vulling[/color:052af1d6b2]150 g broodkruim2 eetlepels citroenschil (geraspt)8 stuks ansjovisfiletsnufje zwarte peper (versgemalen)2 eetlepe... bekijk recept »