381 recepten met kardemom
 Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.
 Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.1 sinaasappel, 100 gr. gewelde abrikozen(zakje a 200 g AH), 125 g rozijnen, 50 g pijnboompitten, 2 takjes rozemarijn, 1 pak witbroodmix, 2 eetlepels witte basterdsuiker, 1 theelepel gemalen kardemomfruit, 3 eetlepels olijfolie( extra vierge), 25 g ro... bekijk recept »
4 grote knoflooktenen 125 ml olijfolie versgemalen zwarte peper zeezout 4 moten verse tonijn 8 el theeblaadjes (bijv. Lapsang Souchong) 2 el bloem 1 el bruine suiker de schil van 1 sinaasappel 4-6 geplette groene kardemomzaadjes 2 rode uien 4 grote k... bekijk recept »
Boter ? poedersuikerVoor de vulling : 3 eetlepels rozijnen ? 3 eetlepels rum ? 250 gram gehakte blanke amandelen ? 50 gram suiker ? 1 1/2 theelepel kaneel ? mespuntje kardemom ? 1 theelepel geraspte citroenschil ? 5 eetlepels slagroom ? 150 gram aman... bekijk recept »
250 gr zelfrijzend bakmeel 50 gr ghee of boter 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat snuf gemalen kaneel 1 1/2 dl melk plantaardige olie om te frituren 4 eetlepels heldere honing 5 cm pijpkaneel 4 kruidnagels zaad van 4 kardemompeulen Zeef het meel in e... bekijk recept »
20 eieren 300 gr. bloem 300 gr. boter 500 gr. suiker Kruiden:1 tl. nootmuskaat 1 tl. kruidnagelenpoeder 1 tl. kardemom 1 el. kaneel 1 el.foelie Hulpmiddelen Garde (of op de makkelijke toer een keukenmachine) Springvorm Oven Hulpmiddelen - Garde (of ... bekijk recept »
1 liter melk sap van 2 citroenen 100 gr griesmeel plantaardige olie om te frituren Siroop: 3 dl water 5 kardemompeulen 5 kruidnagels 250 gr suiker 1 eetlepel rozewater Verwarm de melk in een grote pan met dikke bodem, voeg citroensap toe en breng aa... bekijk recept »
Benodigdheden voor twee personen: Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemo... bekijk recept »
Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemalen kaneelmesp... bekijk recept »
Vlees: 1/2 dl ruby Port of Madeira (alternatief voor Massandra) 4 dunne kalkoenfilets van 75 g peperzoutboter Saus: 400 g kersen1 dl waterdrupje bittere amandelolie 2 eetlepels suiker1/2 theelepel gemalen kardemom 1/2 theelepel gemalen kaneelmesp... bekijk recept »
65 gr kokos3 el olie750 gr rundvlees (mager)in blokjes1 gesnipperde grote ui400 ml kokosmelk2 hele steranijs4 gedroogde kardemompeulen5 kruidnagels1-2 kaneelstokjes (5 cm)5 verse chilipepers in ringenzaadjes eruit1 stukje verse gemberfijngehakt2 sten... bekijk recept »