Recepten met kardemom

381 recepten met kardemom

Kardemom

Kardemom Kardemom zijn peultjes met daarin kleine donkere zaadjes. Die zaadjes kunnen in zijn geheel of gemalen gegeten worden. De smaak van de zaden is citroenachtig, licht floraal, met een vleugje eucalyptus.

Paranoten-cremesoep

200 g paranoten 5 dl melk 5 dl groentebouillon peper zout nootmuskaat kardemom ca 30 g kervel 1.5 dl slagroom mespuntje anijs 0.2 dl kruidenlikeur. Ontdoe de noten zoveel mogenlijk van de bruine binnenschil en maal ze met de melk in de keuk... bekijk recept »

Rabarbersalsa

2 middelgrote uien fijngehakt 150 ml rozijnen 120 ml honing (of 8 eetlepels) 2 eetlepel(s) rode wijnazijn 1 eetlepel(s) jalapeno fijngesneden 4 teentjes knoflook geperst 1/2 theelepel(s) gemalen kardemom 0.5 liter rabarber in dunne plakken Meng ui, r... bekijk recept »

Pepernoten 4

75 gr honing 20 gr boter 175 gr suiker 2 eieren 1 eetlepel melk 375 gr zelfrijzend bakmeel 1 theelepel kaneel 1 theelepel gemalen kruidnagel 1 mespunt kardemom Verwarm de oven voor op 180°C Breng eerst de honing, de boter en de suiker aan de koo... bekijk recept »

Rundvleescurry - Vet maaltijd fase 1

400 gram rundvlees 1 theelepel koenjit 1 rode ui 1 theelepel kardemom 4 teentjes knoflook 3 kruidnagels 1 groene paprika 3 laurierbladeren 1 blikje tomaten puree stukje sereh 1 rode lombok, in ringetjes 1 theelepel cayennepeper stukje pandan blad 2 t... bekijk recept »

Kardemombosbessencake

200 g suiker1 sinaasappel, schoongeboend en geraspt2 eieren2 theel. kardemom1 theel. vanille-essencesnufje zout125 g bloem100 g gesmolten boter100 g bosbessen (eventueel uit de diepvries)20 g geschaafde amandelentaartvorm 20 cm Ø, ingevet1. Ve... bekijk recept »

Oriëntaals lamspannetje

100 gram lamsfilet 1/2 teentje knoflook 3 gedroogde dadels zonder pit of 2 eetlepels rozijnen 1 courgette 1 koffielepel olie 1 eetlepel citroensap kardemom 50 gram ongekookte couscous 100 ml groentebouillon1. Snijd de lamsfilet in stukken. Pers ... bekijk recept »

Chutney met noten en peren

8 peren sap van 1 citroen 100 g noten 50 g bruine suiker 0.5 koffielepel kaneel 1 mespunt kardemom1. Schil de peren en snij ze in vieren en verwijder de pitten. 2. Snij de peren in blokjes. 3. Dompel de peren in het citroensap en leg ze in een st... bekijk recept »

Warme appeltjes van Annemieke van Haaften

3 kleine appelskaneel naar smaak1 zakje vanillesuiker (of zoveel als je zelf lekker vindt) snuf kardemom of gemberpoeder125 ml slagroommagnetron1. Schil de appels, snijd ze in dunne plakjes of blokjes en verdeel deze in een schaaltje. 2. Bestrooi met... bekijk recept »

Varkensbrochette met limoenmarinade

4 varkensmignonettes4 limoenen (in kwartjes 1 kl zeste)1 groene paprika (in stukken)2 el limoensap2 rode uien (in partjes)0.5 kl kardemom (gemalen)60 ml olijfolie2 knoflookteentjes (gehakt)0.5 kl cayennepeper1 kl komijnpoeder1. Snij 4 limoenen en 2 ... bekijk recept »

Gemarineerde zalm

300 g zalm 2 aardappels geraspt 0,25 komkommer 1 dl witte wijn bouquet: gember, laurier, knoflook 15 g rietsuiker 0,5 dl notenolie enkele druppels Balsamico 0,25 dl notenolie marinade: gemalen koriander, zeezout, hazelnoten, komijn en kardemom garner... bekijk recept »

Pagina 17 van 39