1000 recepten met kaneel
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.Massaman ?boemboe?: 10 gedroogde rode pepers (of verse als je het minder heet wilt hebben)75ml olie5-6 gesneden sjalotten12 tenen fijngesneden knoflook 1 theelepel komijnzaadjes1 theelepel korianderzaadjes,1 theelepel kruidnagels2 theelepels zwarte p... bekijk recept »
100 g kortkokende dessertrijst, 6 dl melk100 g zelfrijzend bakmeelmespuntje zout, 1 ei3 theelepels kaneel2 appels2 eetlepels citroensap40 g boter of margarine, 3 eetlepels appelstroop2 dl appelsapslagroomsuiker naar smaak Kook de rijst in 4 dl van de... bekijk recept »
750 gram stoofperen (roodkokende) ? el kaneel 200 gram suiker 1 dl rode port of zoete Spaanse vruchtenwijn 1 st citroenschil ? el aardappelzetmeel Bereidingswijze Schil de stoofperen. Snij deze door vieren en snij de kern met pitjes eruit. Voeg de ka... bekijk recept »
225 gram boter225 gram vruchtensuiker4 eieren3 eetlepels cognac225 gram bloemnootmuskaatkaneel225 gram krenten500 gram rozijnen75 gram amandelen,boter en suiker1 droge witte boon Hulpmiddelen Mixer met gardekommencakeblik Hulpmiddelen - Mixer met ga... bekijk recept »
Voor 16 personen heb je nodig: Kleine ronde uitsteekvorm Bakplaat Kom Geroosterd brood met boter: 60 gram zachte boter 1/2 theelepel kaneel 4 sneden witbrood De Angels: 70 gram geraspte kokos 30 gram gezeefde poedersuiker 3 theelepels heldere... bekijk recept »
4 middelgrote zachtzure appels60 g boter30 g bruine basterdsuiker1 theelepel kaneel Bereidingswijze Schil de appels. Boor de klokhuizen eruit. Meng 50 g (zachte) boter met basterdsuiker en kaneel. Verdeel het mengsel over de holten in de appels. Gebr... bekijk recept »
6 grote ronde appelen - 150g fijngestampte waltnoten - 150g kleine zwarte rozijnen - 1 eetlepel kaneel - 100g suiker - 1 glaasje Metaxa (of andere cognac) Bereidingswijze Was de appelen goed en haal met een appelboor het klokhuis en wat van het binne... bekijk recept »
250 gr zelfrijzend bakmeel 50 gr ghee of boter 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat snuf gemalen kaneel 1 1/2 dl melk plantaardige olie om te frituren 4 eetlepels heldere honing 5 cm pijpkaneel 4 kruidnagels zaad van 4 kardemompeulen Zeef het meel in e... bekijk recept »
Appelsbloemsuikerbotersnuifje zouteierenkaneel Hulpmiddelen Rasptaartvorm Hulpmiddelen - Rasptaartvorm Voorbereiding Maak een kruimeldeeg (ik doe het altijd op het gevoel en ik heb dus geen idee van de hoeveelheden) en plaats het in de ijskast. Zorg... bekijk recept »
? 250 ml fruitige rode wijn (categorie 7) ? 1 theelepel kaneel ? 125 g suiker ? 2 cups gepasteuriseerd vloeibaar eiwit ? 4 Kanelly's (biscuitspak a 150 g) Bereidingswijze In pan wijn met kaneel en suiker aan de kook brengen. Suiker al roerend opl... bekijk recept »