1000 recepten met kaneel
Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.4 bananen 4 eetl honing tijm (vers of gedroogd) sap van 1 citroen 4 eetl water 4 kruidnagelen kaneel 50 gr grofgehakte gepelde pistachenoten Bereidingswijze Verwarm de honing met de tijmcitroensapwaterkruidnagelen en kaneel. Laat het geheel tot... bekijk recept »
1 el boter 600 g geschaafde rode kool 1 tl kaneel ? tl gemalen peper 2 zakjes Maggi Puree voor Stamppot 2 geschilde en in blokjes gesneden Granny Smith-appels varkensworstjes Bereidingswijze Stoof in de boter de geschaafde rode kool met kaneel en gem... bekijk recept »
100 g gepelde amandelen 100 g gepelde hazelnoten 100 g walnoten 150 g gedroogde vijgen 150 g gemengde gekonfijte vruchten 150 g poedersuiker 100 g honing ouwel om de bakvorm te bekleden 1/2 tl kaneel snufjes kruidnagelpoederkoriandergemberpoeder en n... bekijk recept »
300 gr. witte bloem50 gr. tarwemeel5 gr. margarinegrote lepel nutella-chocoladepasta5 gr. zout6 gr. gedroogde gist210 ml. water (evt. chocoladedruppels in vaste vorm en kaneel) Hulpmiddelen Broodbakmachine Hulpmiddelen - Broodbakmachine Bereidingswi... bekijk recept »
8 stoofperen 2 dl dubbeldrank 1 scheut bessen-druiven sap 2 dl rode wijn 1 pijpje kaneel 2 eetlepels suiker 2 theelepels allesbinder 2 takjes verse munt Bereidingswijze Schil de stoofperen maar laat de steeltjes er aan Stoof de peren met het druiven-... bekijk recept »
400 gr. sukadelappen, 5 uien 1 gedroogd rood pepertje 1 laurierblaadje 4 kruidnagelen 1 teen knoflook peper en zout naar smaak 1/2 theelepel kaneel olijfolie Hulpmiddelen Snelkookpan of gewone pan. Hulpmiddelen - Snelkookpan of gewone pan. Bereiding... bekijk recept »
500 gram patentbloem500 gram suikervanillesuiker4 eieren250 gram roomboterkaneel Hulpmiddelen Wafelijzerolie Hulpmiddelen - Wafelijzerolie Bereidingswijze Boter smelten en laten afkoelen. Suiker door de boter roeren. De bloem en eieren erdoor roeren... bekijk recept »
1 Blikje Baguettedeeg(daneroles) 60 g Zachtgeroerde Boter 80 g Bruine Suiker 4 Theelepels Kaneel Voorbereiding De oven voorverwarmen op 225 graden. Bereidingswijze Baguettedeeg uit het &primeblikje&prime halen. Elk plakje strak oprollen en dunner ... bekijk recept »
Voor het deeg 150 gr boter200 gr suiker3 eieren100 gr zelfrijzend bakmeel2 eetl speculaaskruidenzout100 gr gemalen amandelen3-4 eetl. melk. 3 appels1/4/l appelsapklein bekertje slagroom1 eetl. kaneelzakje klopvast1 zakje taartgeleipoeder Deeg maken v... bekijk recept »
10 plakjes bladerdeegontdooid 2 a 3 appels (neem het liefst verschillendebijvoorbeeld GoudreinetBraeburnCox) 50 gram blanke rozijnengeweld in heet water 1 tl kaneel 1 a 2 el suiker (licht eraan hoe zoet je ze wilt hebben..) 1 losgeklopt ei grove sui... bekijk recept »