Recepten met kaneel

1000 recepten met kaneel

Kaneel

Kaneel Kaneel is de binnenste laag van de bruine bast van de 'kaneelboom'. De bast krijgt vanzelf zijn ronde vormen door het drogingsproces. De smaak is heel bekend; warm, zoethoutachtig met lichte toetsen van citrus.

Wentelteefjes met gebakken appels en kandijsiroop

4 appels 4 eetlepels suiker 8 eetlepels Solo 2 dl light room kandijsiroop plattekaas 8 plakjes brioche of gewoon wit brood 2 eieren 1 koffielepel kaneel 1. Schil de appels, ontdoe ze met behulp van een appelboor van hun klokhuis, snij ze in plak... bekijk recept »

Wentelteefjes

8 sneetjes witbrood zonder korst 3 eieren 2,5 dl melk 6 mespuntjes kaneel solo, bakken en braden 8 el appelmoes1. Kluts de eieren met de melk en de kaneel in een grote niet te hoge kom. 2. Week de sneetjes boterhammen in dit mengsel en laat dit uit... bekijk recept »

Broodpudding

225 gram oud brood (wit of bruin) 100 gram peperkoek 5 dl melk 170 gram suiker 3 eieren 1 eetlepel cacaopoeder 1 mespuntje kaneel 100 gram rozijnen 1 klontje boter 1. *Breek het brood en peperkoek in kleine stukjes.2. *Verwarm de melk en giet ove... bekijk recept »

Gevulde appeltjes uit de oven

3 appels rozijnen lichtbruine basterdsuiker kaneel poedersuiker1. Schil voor 3 personen 3 appels, goudreinetten bijvoorbeeld, en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Maak de rozijntjes schoon en meng hierdoor wat lichtbruine basterdsuiker en ka... bekijk recept »

Saksische Kwarkkoekken (zeer Machtig!!)

400gr.in de schil gekookte aardappelen50 gr.rozijen2 eieren2a3eetlepes bloemmespuntje zout400gr.magere kwark5 eetlepels suikergeraspte schil van 1/2citroen4 eetlepels oliesuikerkaneel Hulpmiddelen Gardeschotel Hulpmiddelen - Gardeschotel Bereidingsw... bekijk recept »

Griekse Pie

100 g korstdeeg uit de diepvries,boter om in te vetten,100 g magere kwark,25 g vloeibare honing, 20 g witte basterdsuiker, 1/2 tl kaneel,1 ei. Hulpmiddelen Oven voorverwarmen op 175 graden Hulpmiddelen - Oven voorverwarmen op 175 graden Voorbereidin... bekijk recept »

Jaffasalade

6 rijpe sinaasappels8 dadelsin reepjes1/4 kop geblancheerde amandelenin langwerpige stukjes gesnedenoranjebloesemwater1 eetl verse muntblaadjesfijngehaktgemalen kaneel Bereidingswijze 1. Sinaasappels zo schillendat de witte schil volledig wordt verwi... bekijk recept »

Marokkaanse Gekruide Olijven

1 el. olijfolie1 tl komijnzaden1 tl venkelzaden1 tl korianderzaden1/4 tl kardemomgemalensnufje gemalen nootmuskaatsnufje kaneel150 g groene olijven1 el citroensap1 el sinaasappelsap3 teentjes knoflookgemalen Bereidingswijze Verhit de olijfoliede komi... bekijk recept »

Biersoep

200 gram volkorenbrood 200 gram roggebrood 1 liter donker bier halve citroenschil 50 gram suiker kaneel zout 1 dl room. Bereidingswijze Leg het brood een etmaal in een liter water te wekenbreng dit vervolgens aan de kook en laat het koken tot ... bekijk recept »

Irish Coffee

1,5 dl. Ierse whiskey 4 dessertlepels bruine basterdsuiker 4 dl. koffie 1/8 ltr. slagroom snufje kaneel Hulpmiddelen Koffiezetapparaat / Magnetron Hulpmiddelen - Koffiezetapparaat / Magnetron Bereidingswijze Verdeel de whiskey in 4 hoge glazen. ... bekijk recept »

Pagina 41 van 100