1000 recepten met gember
Gember is de wortel van de gemberplant. De smaak is pikant en scherp, de sterkte hangt af van de verschillende vormen.500 gram magere runderfilet of (gewone) biefstuk in dunne plakjes. 3 theelepels sojasaus. 2 eetlepels sesamolie. 2.5 cm versgepelde gember in schijfjes. of 3 theelepels gemberpasta. 2 theelepels azijn. 1 eetlepel water. 1 theelepel zout 2 theelepels... bekijk recept »
500 gram borstfilets van (EKO)kipin blokjes (ca. 1 cm.) gesneden zout witte peper uit de molen 1/2 theel. Chinees vijfkruidenpoeder 1 eetl. maizena 2 1/2 eetl. (zonnebloem- of arachide)olie 2 friszure appels (Granny Smith)vruchtvlees in blokjes... bekijk recept »
2 el maizena2,5 dl kippebouillon2 el ketjap2 el verse citroensap2 el sesamolie4 kipfilets in dunne reepjes2 rode paprika's2 el vers geraspte gember1/2 kop bamboescheuten uit blik in plakjes, 1 1/2 kop gemengde paddestoelen gehalveerdbv shii takeoeste... bekijk recept »
800 gram grote steurgarnalen(zonder kop). 8 flinke tenen knoflook. 1 gemberbolletje. 2 eetlepels gembersap. 1 eetlepel fijngesneden selderij of peterselie of basilicum(naar smaak). 1 theelepeltje sambal. zout/peper. 2 eetlepels droge witte wijn. 3 ee... bekijk recept »
1 cm versgeraspte gemberwortel 4 halve kipfilets 4 eetl. ontpitte kersen of gepelde lychees uit blik 3 el roerbakolie 2-4 struikjes witlof in ringen 2 eetl. meloenbolletjes 1 verse mango in partjes 1 kleingesneden teentje knoflook of sap 1 groene en ... bekijk recept »
1 varkenshaasje(ca. 275 gram) 1 dl ketjap manis 3 eetlepels citroensap 2 theelepels sambal 3 eetlepels olie 1 ui 1 teentje knoflook 1? eetlepel bakpoederVoor 4 personen: Verdubbel de hoeveelheden Rooster de sate′s op de barbecue)of onder de gri... bekijk recept »
4 eetlepels zonnebloemolie4 eetlepels ketjap asin2 eetlepels vloebare honing1 eetlepel citroensap1 theelepel korianderpoeder1 theelepel gemberpoeder Voorbereiding Doe de zonnebloemoliekatjaphoningcitroensapkoriander en gember in een kom. Meng alles g... bekijk recept »
1 springbokgebraad van 800 g tot 1 kg, vet spek voor het omwikkelen, boter, arachideolie, 1 glaasje cognac, 1 wortel, 1 ui, 1 lookteentje, gemberwortel, rode pimenten, bloem, mosterd van Dijon, sterke rode wijn, 1 eetlepel bittere cacao, aalbessengel... bekijk recept »
200 g grote gepelde garnalen 8 satestokjes 2 theelepels citroensap tabasco 1 eetlepel sla- of olijfolie 4 bolletjes gember 6 eetlepels tomatenketchup 1 eetlepel fijngeknipte bieslook Bereidingswijze Prik de garnalen aan de satestokjes. Meng 1 theele... bekijk recept »
1 pakje diepvries gistdeeg2 eetlepels varkensreuzel125 g dadels50 g gemberop siroop50 g gezouten pinda?s1 eetlepel azijn1 mespunt gemberpoeder1/2 theelepel curryzout. Bereidingswijze Het deeg laten ontdooienzonodig uitrollen en in vierkantjes snijden... bekijk recept »