1000 recepten met gember
Gember is de wortel van de gemberplant. De smaak is pikant en scherp, de sterkte hangt af van de verschillende vormen.2 runderlendelappen van 225gram, zeezout en zwarte peper uit de molen, 2 struikjes paksoi 8 lepels sojasaus, 1/2 teentje versgeraspte knoflook, 1 verse spaanse peper zonder zaadjes en geraspt, sap van 1 limoen, 2 eetlepels olijfolie, een stukje vers ... bekijk recept »
1 struik paksoi6 gemberbolletjeszout en peperseroendeng (pinda - kokosmengsel) Snij de paksoi in reepjes. Laat de groente in 5 min. in een beetje water slinken. Snij de gemberbolletjes klein. Laat de paksoi uitlekken. Doe hem weer in de pan, voeg zou... bekijk recept »
2 Aubergines - Olijfolie - Gembersiroop - Zeezout. Hulpmiddelen GRIL Hulpmiddelen - GRIL Voorbereiding Aubergines wassen en in plakken snijden. Met zout bestrooien en een 1/2 uurtje uit laten lekken in een vergiet. Bereidingswijze Goed droogdeppen e... bekijk recept »
2 hele schoongemaakte forellen van ongeveer 200 gram per stuk 2 eetlepels gemberschoongemaakt en fijn gesneden 3 eetlepels gesneden bosuienplus een paar voor garnering 2 theelepels Chinese sesamolie 2 eetlepels bakolie 4 eetlepels sojasaus zout en p... bekijk recept »
2 hele schoongemaakte forellen van ongeveer 200 gram per stuk 2 eetlepels gemberschoongemaakt en fijn gesneden 3 eetlepels gesneden bosuienplus een paar voor garnering 2 theelepels Chinese sesamolie 2 eetlepels bakolie 4 eetlepels sojasaus zout en p... bekijk recept »
2 hele schoongemaakte forellen van ongeveer 200 gram per stuk 2 eetlepels gemberschoongemaakt en fijn gesneden 3 eetlepels gesneden bosuienplus een paar voor garnering 2 theelepels Chinese sesamolie 2 eetlepels bakolie 4 eetlepels sojasaus zout en p... bekijk recept »
120 gram zachte boter 5 eetlepels lichte stroop 115 gram fijn kristalsuiker 2 licht geklopte eieren 115 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneel 25 gram fijngehakte stemgember 2 eetlepels melk. Breng een stoompan vol water aan de k... bekijk recept »
50 g verse gember3 eetlepels ketjap manis2 teentjes knoflooksnuifje peper2 eetlepels fijngehakte peterselie6 eetlepels sesamolie (of 5 eetl. zonnebloemolie en 1 eetl. sesamolie)500 g kalfslapjes1 eetlepel tomatenpuree1 grote ui1 snuifje zout. Verhit ... bekijk recept »
400 g spruitjes 1 ui 1 teentje knoflook 2 cm gemberwortel 1 grote appel 2 el olie 1-2 el zoete chilisaus Spruitjes schoonmaken en halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Gember schillen en fijnhakken. Appel schillen en in 16 partjes snijden. Pa... bekijk recept »
350 gr mager varkensvlees200 gr tauge3 groene pepertje40 gr geconfijte gember5 el olie? tl zoutsnuifje vet-sin 2 tl maizena2 el water, 2 el Chinese rijstwijn of sake2 el sojasaus2 tl suiker Verhit in de wok 2 el olie op een middelhoge warmtebron, roe... bekijk recept »