1000 recepten met dragon
Dragon is een heerlijke smaakmaker met een sterke anijssmaak. Let wel op met doseren, het kan erg overheersen.1 courgette (in blokjes)1 kl honing1 el citroensap2 el droge, witte wijn3 el dragonolie1 pakje verse dragonwitte peper uit de molengrof zeezout1. Hou van een pakje verse dragon 4 takjes apart. Rits de rest af, en hou ook 1 el blaadjes apart. Hak 2 el... bekijk recept »
400 g penne (rigate, geribbeld)4 kipfilets150 g prinsessenbonencitroenschil (geraspt)citroensap4 takjes dragon (fijngehakt)250 g mascarpone4 el parmezaan200 ml droge, witte wijn200 ml kippenbouillonboterpeperzout1. Snij de kipfilets in blokjes. Bak z... bekijk recept »
500 g tomaten (stevige)1 bosje lente-uien2 l groentebouillon50 g verse dragon (de blaadjes)citroenschil (geraspt, van 1 citroen)zwarte peper uit de molen1. Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water en leg ze dan meteen in ijskoud water. Pel ze en... bekijk recept »
0 kruimeldeeg (voor 4 miniquiches)300 g kip (reepjes, gaar)2 courgettes (in stukjes)1 ui (gesnipperd)3 eieren2 dl room2 el olijfolie4 takjes verse dragonpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de courgette en snij ze in stukjes. 3. Pe... bekijk recept »
4 varkensmignonettes 8 sneetjes pancetta100 g parmezaan in plakjes boter 1 El maïszetmeel 3 lente-uitjes, apart fijngesnipperd 1 kleine bloemkool, grof gehakt2 El peterselie, fijngehakt2 El dragon, fijngehakt 1 geel pepertje, fijngehakt sap van 1/2 ... bekijk recept »
250 g oesterzwammen1 teentje look4 sneden brood40 g boter1 El peterselie, fijngehakt8 eieren1 El bieslook, fijngehakt1 theelepel dragon, fijngehakt parmezaan, geraspt peper, zout1. Maak de oesterzwammen schoon. Hak de look fijn. Toast de sneden brood... bekijk recept »
1 zwartpootkip (1,5 kg)200 g spinazie160 g pastinaak200 g sjalot (fijn gesnipperd)1 kg blauwe pruimen0.5 kg appel (in klein stukjes)80 g dooierzwammen (schoongeborsteld)80 g cantharellen (schoongeborsteld)25 cl rode wijnazijn4 plakjes Lardo di colonn... bekijk recept »
- maisolie - azijn - 1 of 2 sjalotjes - gedroogde dragon (uit een potje) - fijne kruiden (uit een potje) - maggi bouillon - salade- neem altijd de verhouding van 1 eetlepel azijn op 3 eetlepels maisolie, herhaal dit indien je niet genoeg hebt voor de... bekijk recept »
800 g kalfslapjes - 1 glas droge wittewijn - 25 el kalfsfond - 10 cl room - 1 witte selderij - het sap van een halve citroen - een klontje boter - 3 eetlepels fijngesneden dragon (vers of diepvries) - peper en zoutvoor 4 personen, klaar in 30 minute... bekijk recept »
600 g kalfsfricassee 2 vleesbouillonblokjes 3 stengels bleekselderij 3 preiwitten 2 raapjes 3 wortelen 2 uien 2 teentjes knoflook 1 blaadje laurier 2 kruidnagels 1 takje tijm 25 dl water 2 eierdooiers 1 dl room 1 cl maderawijn peper zout nootmuskaat ... bekijk recept »