1000 recepten met dille
De smaak van dille is vrij uniek, maar heeft overeenkomsten met zijn collega's. Zo smaken de zaden van de dilleplant sterk, licht pittig, anijsachtig en ruiken ze als een combinatie van venkel, karwij en munt.200 gram krabsticks 2 sinaasappels 4 blaadjes sla 4 eetlepels halvanaise 4 eetlepels yoghurt 4 eetlepels tomatenketchup tabasco 2 theelepels fijngehakte dille + 4 toefjes 2 eetlepels sinaasappellikeurHalveer 1 sinaasappel en snijd 1 helft in 4 partje... bekijk recept »
200 gram gerookte paling 250 gram pasta 1 liter visbouillon (van tablet) 1 eetlepel olijfolie 2 vleestomaten 3 lente-uitjes 200 gram diepvries doperwtjes 200 gram witte asperges (pot) 1 kleine appel 1 bekertje (125 ml) zure room 1½ dl yoghurt 1 eetle... bekijk recept »
600 gram roodbaarsfilets 1 teentje knoflook 50 gram zwarte olijven zonder pit 2 eetlepels kappertjes 1 ansjovisfilet 8 gedroogde tomaten op olie en 2 eetlepels van die olie 15 gram verse dille (of uit de diepvries van Darégal)Verwarm de oven voor op ... bekijk recept »
4 halve ontvelde scholfilets 150 gram zalmfilet 2 eetlepels fijngehakte dille 1 visbouillontablet 2 dl bechamelsaus (kant-en-klaar) 3 eetlepels citroensap snufje suiker zoutSpoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte di... bekijk recept »
8 kleine stevige tomaten peper 2 haringen komkommer 2 eetlepels crème fraîche of Room Fris 1 eetlepel dille mosselen (potje) sardines (uit blik)Gevulde tomaten met haring Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant met peper.... bekijk recept »
150 gram Hollandse garnalen 2 stronkjes witlof 1 bekertje zure room (125 ml) 1 eetlepel ketchup 1 eetlepel mayonaise 1 rode ui dille zout en peperMaak de witlofblaadjes los en was de blaadjes. Snijd de rode ui in kleine stukjes. Snijd de dille fijn. ... bekijk recept »
200 gram Hollandse garnalen 35 gram boter 35 gram bloem ½ dl witte wijn 2½ dl visbouillon ½ dl slagroom 2 eetlepels kappertjes 4 eetlepels fijngehakte dille 4 grote pasteibakjes zout en peperVerwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter in een ruime... bekijk recept »
1/2 pot goede mayonaise (ik neem meestal Calve maar zelfgemaakte is natuurlijk lekkerder) 1 klein flesje koffieroom (geen halva o.i.d.) 6 tenen knoflookheel fijn gesnipperd of uitgeknepen (meer mag natuurlijk ook!) heel fijn gesnipperde uitjes verse ... bekijk recept »
4 verse haringen ansjovispasta dille paneermeel bloem zout 250 ml azijn 3 lepels suiker 4 gekneusde pimentkorrels 4 witte peperkorrels 2.5 dl zout water Bestrijk 4 verse haringen van binnen met ansjovispasta en strooi er dille over. Paneer de haring... bekijk recept »
4 stengels bleekselderij 1 blikje zalm (nettogewicht ca. 200 gr) 2 tl citroensap 2 el yogonaise peper & weinig zout 1 el fijngeknipte dille * Was de bleekselderij, verwijder eventuele harde "draden". * Snij de stengels in mooie gelijke stukken ... bekijk recept »