1000 recepten met cayennepeper
Cayennepeper is gemalen gedroogde Spaanse peper die in de keuken gebruikt wordt als specerij. De smaak is pittig, in sommige gevallen zelfs zeer heet, dus let op met je hoeveelheden.Voor 4 personen 800 gram kipfilets of meer vers gemalen witte peper en zout 1 snuifje cayennepeper 2 venkelknollen 1,5 dl kippenbouillon 2 citroenen 2 eetlepels groene olijfolie 1 snuifje provinciaalse kruidenMaak de venkel schoon en snij hem in repe... bekijk recept »
40 gr boter 80 gr langkorrelige rijst 1 eetlepel kerrie 30 gr verse gember 1 liter kippenbouillon 1 mespuntje kruidnagelpoeder 1 mespuntje geraspte nootmuskaat 1/4 theelepel cayennepeper zout 1 rijpe mango 200 gr gekookte kipfilet in stukjes (volgens... bekijk recept »
voor 2 personen: 500 g scampi's 1 pak tagliatelle of eiernoedels (mie) 1 teentje look cayennepeper zwarte peper olijfolie voor de saus: 1 glas witte wijn 200 ml room sojasausOntdooi de scampi's door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan mak... bekijk recept »
4 aardappelen (Nicola) 80 g verse kaas (mager) 1 dl yoghurt (mager) peper zout cayennepeper 0.5 citroen 1 bakje tuinkersDe aardappelen schoonborstelen en ze gedurende 15 minuten koken in water. In aluminiumfolie wikkelen met een klontje boter en ze ... bekijk recept »
50 gr walnoten 10 gram boter zout cayennepeper Kopje waterkers (mag ook kiemgroenten zijn) 1,5 eetlepel citroensap (of zachte azijn) 1 theelepel mosterd (fijn) 1 eetlepel olieHak de noten grof, verwarm de boter in een pannetje en bak de noten rondom ... bekijk recept »
200 gram zachte geitenkaas 3 eetlepels room 1 mespuntje cayennepeper 4 eetlepels bloemenhoning 1 takje peterselie 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 2 eetlepels suiker 12 grof gehakte pecannoten 1 eetlepel olieDoe de geitenkaas samen met de room en de c... bekijk recept »
Canadese kreeft 500 gram een klein assortiment verse groenten peper en (zee)zout olijfolievoor de saus: 100 gram boter 1 gesnipperde sjalot 10 cl. witte wijn tijm en laurier cayennepeper zout Bereiding: Laat wat boter smelten in een pannetj... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 kipfilets (van elk ± 125g) 1 eetlepel olijfolie sap van 1 citroen 1 eetlepel perterselie, zeer fijn gehakt 1 theelepel cayennepeper 1 take rozemarijn, fijngehakt 1 blaadje laurier, verkruimeld 240 g rijst (ongekookt) 600 g witloof ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 150 g gemengd gehakt 150 g rundsgehakt 1 ui, fijngesnipperd 500 g prei, gewassen en in schijfjes gesneden peper, zout, cayennepeper 1 flesje koffiemelk van Becel 1 kopje volle rijst 50 g gemalen kaas (Gruyère of Emmenthal)Stoom de pr... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 theelepels shoarmakruiden 2 sjalotten, gesnipperd 500 g rundergehakt 6 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel cayennepeper 1 zakje amandelschaafsel (55 g) 1 envelopje saffraan 300 ml vloeibare honingShoarmakruiden, helft van sjalot en z... bekijk recept »