1000 recepten met cayennepeper
Cayennepeper is gemalen gedroogde Spaanse peper die in de keuken gebruikt wordt als specerij. De smaak is pittig, in sommige gevallen zelfs zeer heet, dus let op met je hoeveelheden.1 ui, 60 g boter, 150 g rijst, 4 dl water (of 4 dl bouillon), 2 g zout, 1 laurierblad, 60 g parmezaanse kaas, 1 eetlepel tomatenpuree, cayennepeper. De fijngesneden ui gel bakken in 30 gram boter en de gewassen, uitgelekte rijst meebakken tot hij gee... bekijk recept »
250 gr zilvervlies rijst 200 gr doperwten(diepvries) 1 ui 1 rode en een gele paprika 3 tomaten 200 gr sperciebonen(vers of diepvries) 250 gr champignons 300 gr kip filets 3 eetlepels olie zout cayennepeper 200 gr hollandse garnalen Kook de rijst volg... bekijk recept »
Half ui teentje knoflook 15 gram (dieet)margarine 1 eetlepel currypasta of kerrie 150 g roerbakgroente half blik kikkererwten 75 ml groentenbouillon 1 eetlepel bloem 75 ml yoghurt cayennepeper zout Maak de ui schoon en snijd hem klein. Verw... bekijk recept »
800 g kippenfilet peper zout cayennepeper 2 venkelknollen 8 dl kippenbouillon 2 citroenen 2 cl olijfolie (extra vierge) 0.5 theelepels Provencaalse kruiden De venkel schoonmaken en in repen snijden. De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en sa... bekijk recept »
200 g voorgekookt couscousmeel 1 eetl. tomatenconcentraat 3 tomaten ? 15 gedroogde tomaten 3 eetl. dennenpitten 2 eetl. balsamiekazijn 4 eetl. olijfolie 1 eetl. worcestersaus 4 takjes verse koriander 1 eetl. Provencaalse kruiden cayennepeper peper e... bekijk recept »
2 eieren 12 zwarte olijven zonder pit 1 sjalotje 3 ansjovisfilets 1 eetlepel kappertjes 1 eetlepel provencaalse kruiden 1 eetlepel olijfolie wat cayennepeper Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Onder koud water afspoelen en laten afkoelen. Intussen... bekijk recept »
6-8 fijngesneden teentjes knoflook 1 kleine fijngesneden ui 2 el olijfolie 2 el paneermeel 1/2 tl cayennepeper 1 tl paprikapoeder 1 takje salie zout peper 1 kruidenbouillontablet 1 dl sherry 1 el citroensap 8 dunne sneetjes stokbrood 4 el oude gerasp... bekijk recept »
12 tongfilets,4 plakken Ganda Ham,4 eierdooiers,1 dl. Duvel,250 gr. gesmolten boter,Cayennepeper en zout,citroenmelisse,Vismarinade en viskruiden. VOOR DE GROETENSPIESEN 1 Aubergine,1 Gourgette,1 Rode peper(of kleine pepertjes),4 geblancheerde bloemk... bekijk recept »
1 kleine bloemkool2 uienpeteselie2 dl slagroom500 gr rundergehakt1 eiprovencaalse kruidenpeperzoutkaas. Saus: Gepelde tomaten uit blikuiolijfoliecayennepeper Op de bodem van de ovenschaal leg je de bloemkool, ui, peterselie. Daarover de slagroom en e... bekijk recept »
16 stuks sint-jakobsschelpen -8 stuks sjalottengesnipperde -20 cl. sojaroom -15 cl. wijnwitte -4 el. olijfolie -2 tl. kruidenProvencaalse -Zout -Peper -Cayennepeper Fruit de sjalotten al roerende op zacht vuur in de olijfolie. Bestrooien met ... bekijk recept »