Recepten met bonenkruid

161 recepten met bonenkruid

Bonenkruid

Bonenkruid De smaak van bonenkruid ligt tussen die van tijm en munt en is licht peperig met een muntachtig aroma.

Paling in het groen

1 kg paling2 sjalotten1.5 dl Noilly Prat750 ml witte wijn1 l visfond (of kippenbouillon)50 g boterkruidenboeket (laurier, tijm, peterseliestengels)citroenmelissezuringbonenkruidcitroenboterpeperzout1. Maak de paling schoon met een scherp mes (of laat... bekijk recept »

Wittebonensoep

250 g witte bonen (1 nacht geweekt)1 stengel witte selder (gesnipperd)1 ui (gesnipperd)boter (of olie)2 blokjes bouillon1 kruidenboeket (tijm, laurier en peterseliesteeltjes)2 el bladpeterselie (gehakt)1 takje bonenkruid (vers, of 1 theelepel gedroog... bekijk recept »

Lentegroenten

500 g peulen1 bosje meirapen1 bosje jonge wortelen1 broccoli2 takjes bonenkruid1 takje munt1 snuifje komijnzaden1. Spoel de peultjes. 2. Verdeel de broccoli in roosjes, spoel ze. 3. Schil de raapjes, snij de grote in kwartjes. 4. Schraap de wortelen,... bekijk recept »

Stoofpotje met chorizo

250 g chorizo400 g aardappelen1 prei1 takje selder2 wortelen2 uien2 teentjes knoflook800 g tomaten (blik)400 g kikkererwten (blik)750 ml groentebouillon250 ml room1 laurierblaadje2 kl gedroogde oregano1 kl bonenkruidolijfoliepeperzout1. Pel en snippe... bekijk recept »

Groentegratin met eiermimosa

500 g sperziebonen500 g bospaddenstoelen2 sjalotten2 teentjes knoflook2 eieren1 el paneermeel1 el parmezaan (gemalen)olijfolieboter1 kl bonenkruid (gedroogd)peperzout1. Blancheer de sperziebonen beetgaar in gezouten water met het bonenkruid. Laat ze ... bekijk recept »

Maatjessalade

2 aardappelen (middelgroot)12 maatjes1 tl citroenschil (geraspt)2 wortelen100 g sperziebonen1 stengel witte selder8 radijzen1 rode ui (klein)2 el yoghurt1 tl citroensap1 el olijfolie1 takje bonenkruidpepercayennepeperzout1. Vermeng de yoghurt, het ci... bekijk recept »

Lamskroon met sperzieboontjes

2 lamskronen1 kg sperzieboon1 takje bonenkruid2 el vloeibare honing2 el olijfolie1 kl boter1 sjalot2 tenen knoflook2 el mosterdpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Haal de boontjes af. 2. Verme... bekijk recept »

Kalfsfilet met lentegroenten

600 g kalfsfilet1 l groentebouillon6 takjes tijm0.5 bosje peterselie0.5 bosje basilicum6 takjes dragon4 takjes rozemarijn1 bol knoflook4 kruidnagels10 zwarte peperbollen10 jeneverbessen20 korianderzaden400 g snijbonen300 g cantharellen4 sjalotten50 g... bekijk recept »

Salade van gerookte forel met spruitjes

2 gerookte forellen 200 g spruitjes 100 g gerookt spek 3 takjes bonenkruid 3 takjes platte peterselie 2 botjes waterkers 1 el dijonmosterd 1 el graanmosterd 3 el slaolie 1.5 dl yoghurt 1 scheutje witte-wijnazijn peper van de molen zeezout1. Was de sp... bekijk recept »

Patrijs met spruitjesstamppot en appel

4 panklare patrijzen (wilde of gekweekte) 250 g mirepoix van groenten (selder, wortel, ui) 100 g spekblokjes 1 ajuin, in stukjes gesneden 200 g Solo 400 g spruitjes, gekookt in gezouten water 400 g aardappelen, liefst Bintjes en gekookt in gezout... bekijk recept »

Pagina 10 van 17