1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.1 fles Sugocasa Tradizionale - 3 rode gelatineblaadjes - 6 witte gelatineblaadjes - 1 eetlepel gehakte basilicum - 1 1/2 dl slagroom - peper en zout Bereidingswijze Verwarm ongeveer 1/3 van de Sugocasa. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water. ... bekijk recept »
1 grote (dikke) stokbroodolijfoliegeraspte pittige kaasverse basilicum Leg de stokbrood stukken op bakpapier in de voorverwarmde oven en laat het ongeveer tussen de 5 - 10 min. bakken, zodra de kaas is gesmolten de stukken stokbrood eruit halen en be... bekijk recept »
300 g schotse zalm filet1 theelepel roze peperkorrels1 bosje basilicum (fijngesneden)4 dunne lente uitjes (fijngesneden)zeezoutgrof gemalen zwarte pepersap van 1 limoen2 dl basilicumolie1 krop sla (in stukken)het gele hart van 1 krop frisee sla1 klei... bekijk recept »
1 kipbraadstuk (poot met dijbeen) v; an circa 200 g 1 uitje 1 teentje knoflook 10 gm boter 2 theelepels droge witte wijn 100 gm champignons (vers of uit blik) 10 blaadjes basilicum 1/4 bouillonblokje 1 zout 1 peper 1 bloem 2 theelepels crème fraîche ... bekijk recept »
1 pkg fillobladerdeeg (250 g, diepvries,; easy bakery) 50 gm pijnboompitten (zakje à 100 g, sta; r) 2 zakjes verse basilicum (á 15 g) 200 gm fetakaas 1 bakje magere kwark (225 g, mona) 1 (scharrel)eierdooier zout, (versgemalen) zwarte peper 1/2 zakj... bekijk recept »
----QUELLE---- Rooster sneetjes boerenbrood en wrijf ze in met een teentje knoflook. Verdeel gehalveerde cherrytomaten met fijngeknipte basilicum over het geroosterde brood en sprenkel er een goede olijfolie en (balsamico)-azijn over. Bestrooien met ... bekijk recept »
10 gm verse basilicum 150 ml citroensap 150 ml water 200 ml witte wijn 225 gm suiker 1/2 eiwit Bereiding: Maak van water en suiker een suikerstroop. Laat deze afkoelen. Was de basilicum en hak ze heel fijn. Meng het gezeefde citroensap met de wijn en... bekijk recept »
flinke klont bakroomboter 1 ui, gesnipperd 1 of 2 teentjes knoflook, in dunne plakj; es 1 pak risottorijst (400 gram) 1 kopje witte wijn ongeveer 9 dl heet water 2 kippenbouillontabletten 30 gram verse basilicum, kleingesneden 2 eetlepels pesto 200 ... bekijk recept »
1 flesje maggi basis voor tomaten-cr; èmesoep 1 theelepel(s) gedroogde basilicum 1 eetlepel(s) rode pesto 1 zakje maggi soepenbinder ca. 15 minuten Bereiding: Schenk het flesje Basis voor Tomaten-crèmesoep met 1,5 liter water en de basilicum in een p... bekijk recept »
----QUELLE---- Rooster sneetjes boerenbrood en wrijf ze in met een teentje knoflook. Verdeel gehalveerde cherrytomaten met fijngeknipte basilicum over het geroosterde brood en sprenkel er een goede olijfolie en (balsamico)-azijn over. Bestrooien met ... bekijk recept »