1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.1 pakje kaasbiscuitjes (Shuttles van Verkade) - mozzarella - kerstomaatjes - basilicum - olijfolie - zwarte peper Voorbereiding Beleg de kaasbiscuitjes met een dun plakje mozzarella en twee plakjes kerstomaat en een blaadje basilicum: bestrooi met ve... bekijk recept »
Voor de mango: 1 vanillestokjegehalveerd met merg60 gr suiker2 mango'smespunt zout2 el boter6 basilicumblaadjesin dunne reepjes gesneden4 bollenvanilleroomijs. Voor het ijs: 500 ml melk250 ml slagroom2 eierenheel3 eidooiers1 vanillestokje125 gr suike... bekijk recept »
1 blik tomaten 2 tenen knoflook 300ml kippenboullion 1/2 theelpepervlokken 2 eetl vese basilicum 300gr rauwe garnalen(diepvries of v/d visboer) grofgemalen peper Bereidingswijze Doe alle ingredienten behalve de garnalen in een pan en laat alles ope e... bekijk recept »
Rooster 3eetl pijnboompitten goudgeel,laat ze afkoelen en wrijf ze fijn in een vijzel(of pureer ze in eeen keukenmachine) samen met 1 teentje knoflook.bosje basilicum en 2 eetl grove mosterd,schenk er circa 1 dl olijfolie bij terwijl de machine draai... bekijk recept »
1/2 bosje basilicum2 dl. olijfolie Hulpmiddelen Staafmixer of blender Hulpmiddelen - Staafmixer of blender Bereidingswijze Kook de blaadjes basilicum ongeveer 10 seconden in ruim kokend water. Laat ze daarna direct itlekken en dep ze droog in een do... bekijk recept »
12 rijpe pruimtomaten4 tenen knoflookzeezout en peper6 eetlepels fijn gesneden basilicumgoede olijfolie Hulpmiddelen Mortier of keukenrobotbakblik Hulpmiddelen - Mortier of keukenrobotbakblik Voorbereiding Oven verwarmen op 120° Bereidingswijze S... bekijk recept »
750 g bloem 1 theel. zout 15 g gist of 1 zakje gedroogde gist 1 theel. suiker 3 dl lauwwarm water 4 eetl. tomatenpuree 175 g zongedroogde tomaten op olie 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) 4 eetl. olijfolie Voorbereiding Gebruik vo... bekijk recept »
750 g bloem 1 theel. zout 15 g gist of 1 zakje gedroogde gist 1 theel. suiker 3 dl lauwwarm water 4 eetl. tomatenpuree 175 g zongedroogde tomaten op olie 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) 4 eetl. olijfolie Bereidingswijze Gebruik voor het... bekijk recept »
500 gr tomaten 1 tomatenbouillontablet 1 bosje basilicum 1 bolletje mozzarella 1 ciabatta broodje 125 ml creme fraiche Kook de tomaten met het bouillontablet en een 1/2 liter water ca.8 minuten. pureer en zeef de soep. Was de basilicum en snijd ... bekijk recept »
Voor circa 30 stuks. Laat een witbrood door de bakker in de lengte in plakken snijdenzodat er lange plakken ontstaan. Verwijder de korsten van 5 broodplakken en rol ze met de deegroller nog iets uit. Kook 6 eieren in circa 7 minuten hardlaten afkoele... bekijk recept »