1000 recepten met basilicum
Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.1 kg aardappels 200 g bloem 1 groot ei zout 1/2 bosje basilicum 1 dl olijfolie 1 theelepel geraspte citroenschil ½ rood pepertje 1 eetlepel citroensap peper en zout 50 g geraspte Parmezaanse kaasSchil de aardappels en stoom (of kook) ze gaar. Maak in... bekijk recept »
2 goudbrasemfilets 2 zalmfilets basilicum room tomaat visbouillon lenteui chilipoeder olijfolieverse pasta bereiden (500 gr. bloem, 5 eieren, 5 eetlepels olie, peper en zout) de helft van de basilicum fijn hakken en onder de pasta mengen, drogen beet... bekijk recept »
4 grote tenen knoflook1 medium courgette2 handjes vol basilicum1 handjevol peterselie1 dl water2 el citroensap- Oven voorverwarmen op 210 C. - Snij de courgette in plakjes van ca. 0,6 cm dik en kruid met peper en zout. Wikkel knoflook in folie. - Roo... bekijk recept »
500 g groene asperges100 g rauwe Coburger ham200 g risotto rijst1 ui35 g Parmesaan500 ml kippebouillonverse Basilicum1 pot bertolli tomaten basilicum saus. Snij de uiteinden van de asperges weg en de rest in kleine stukjes. Fruit de ui glazig in ruim... bekijk recept »
Aspergegroene -4 stengels bleekselderij -Boter -0.5 l. bouillon -4 el. kaasParmezaanse -4 kwartels -2 l. frituur-olie -2 el. olijfolie -Saffraan -1 ui -Basilicumverse Snijd de bleekselderij in dunne repen. Voor de risotto de ui snipperen en... bekijk recept »
Risotto/witte wijn/sjalot/parmezaansekaas/ basilicum/groenten bouillon/olijf olie Zet een pan op t vuur. doe er een scheut olie in. fruit de sjalotjes aan.voeg daarna de 400gr risotto toe en fruit deze mee aan.blus het geheel af met 200cl wittel wijn... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 witte uien 6 tomaten 3 courgettes 2 teentjes look 1 koffielepel olijfolie 8 takjes munt 2 eetlepels maïzena 3 takjes basilicum 1/2 citroen zout peperPel de uien en hak ze fijn. Was de tomaten, snij ze doormidden, verwijder de zaad... bekijk recept »
1 mespuntje peperkorrels 2 chilipepers (rood) (ontzaad en gehakt) 2 teentjes knoflook 1 eetlepel korianderwortel (fijngehakt) 3 eetlepels plantaardige olie 3 theelepels oestersaus 1 eetlepel vissaus 1 kg mosselen 4 eetlepels kippenbouillon 5 g suiker... bekijk recept »
800 g a 1 kg kippenborstfilets - 3 eetl. olijfolie - 2 koffiel. basilicum - 1 koffiel. Provencaalse kruiden - zwarte peper - zout. Voor de saus : 25 cl volle yoghurt - 2 eetl. citroensap - enkele schijfjes citroen - 2 eetl. olijfolie - 1 koffiel. ver... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100 gr doperwtjes (200 gr ongedopt) 100 gr tuinbonen 100 gr prinsessenboontjes 100 gr courgette 100 gr prei 1 sjalot 100 gr wortel 2 teentjes knoflook 50 gr pasta 1 takje bonenkruid 1 takje tijm 8 takjes basilicum 1 eetlepel olijfoli... bekijk recept »