1000 recepten met witlof
Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer1 teentje look 2 uien 2 kleine aardappelen 500 gr witlof 1 liter water 2 bouillonblokjes kip peterselie peper solo light room 100 gr gerookte spekblokjes 1. Bak het geperste teentje look samen met de in stukken gesneden ui 3 min. in de kookpot... bekijk recept »
300 g witloof 1 ui 2 eetlepels olijfolie 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees 1 theelepel honing 1 dl kookroom 8 kleine sneetjes ciabatta 80 g zachte geitenkaas 12 pecannoten1. Houd 8 mooie kleine witlof blaadjes apart en snijd de rest in smalle lange... bekijk recept »
peper en zout 6 kleine stronkjes witloof 8 dunne plakjes breydelham 1 schaaltje verse bieslook 1 potje magere yoghurt 1. Snij het witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. 2. Snij de stronkjes vervolgens in dunne reepjes. 3. Vul de plakj... bekijk recept »
100 gr brie 6 plakken bacon 2 struikjes witlof bieslook en olijfolie walnoten in stukjes 1 el honing 2 el appelazijn1. Grill de bacon tot het knapperig is en breek het in stukjes.2. Verdeel de witlof in losse blaadjes en leg ze op een mooie schote... bekijk recept »
4 verse hamburgers (puur rundvlees) 1 zakje Knorr Stroganoff-saus 4 struikjes witlof 1 appel handvol walnoten 2 eetlepels Calvé-mayonaise 2 eetlepels yoghurt 1 eetlepel citroensap 1 geraspte wortel peper en zout Solo1. Kruid, indien nodig, d... bekijk recept »
4 HAMBURGERS (runds) 1 zakje knorr stroganoff saus 4 struikjes witlof 1 appel handvol walnoten 2 eetlepels calvé mayonaise 2 eetlepels yoghurt 1 eetlepel citroensap 1 geraspte wortel peper en zout solo1. Kruid, indien nodig, de hamburgers met pep... bekijk recept »
300 gram garnalen 1 vleestomaat 2 eieren 2 bosuitjes 5 eetlepels coctailsaus 1 theelepel dille versgemalen peper en zout 1 struikje witlof1. Eieren in 10 minuten hard koken.2. Af laten koelen in koud water, pellen en fijnhakken.3. Bosuitjes wassen en... bekijk recept »
750 gr witloof 200 gr champignons 1 pakje spekblokjes 1 pakje geraspte kaas 1 beetje paneermeel en boter 200 gr ham1. Maak de witlof schoon en snij het klein.stoof het lichtjes in boter beetgaar.2. Snij intussen de champignons in schijfjes en bak die... bekijk recept »
50 gr rauwe ham in plakjes 2 el pijnboompitjes 50 gr feta in blokjes 1 bosuitje 8 cherrytomaatjes 1 el olijfolie 2 tl azijn 2 stronkjes witlof1. Normaal wikkel je de witlof in de ham en schenk je er een kaassaus over. In dit recept zijn de rollen... bekijk recept »
4 struikjes witlof1/2 rode paprika1 citroen1 eetlepel olijfolie1 teentje knoflook2 eetlepels rode pestozoutversgemalen zwarte peper3 takjes verse basilicum Maak het witlof schoon en neem de bladeren van de struikjes. Snij de paprika in kleine blokjes... bekijk recept »