1000 recepten met witlof
Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer2 schnitzelsbakje roomkaas2 plakjes baconroombotermandarinetto (drank)perzikschijfjeswitlofmayomadarijntjes op sap. Schnitzels opensnijden en vullen met de roomkaas, dan de bacon er omheen wikkelen en vastzetten met prikkers. Bakken in roomboter. Afb... bekijk recept »
Witlof: 0,50 kg water 1 liter(s) geraspte gruyèrekaas 100 gram sojamelk 0,25 liter(s) margarine 50 gram ui(en) 2 peper peper en zout suiker 2 stuk(ken) Fruit de uien in margarine. Voeg het fijngesneden witlof en de suiker toe. Laat stov... bekijk recept »
stronkjes witlof rijpe avocado's creme fraiche yoghurt citroensap peper & zout krabsticks Onderkant van de stronkjes witlof afsnijden en de blaadjes schikken op een schaal. De avocado pureren, mengen met wat yoghurt en creme fraiche en op smaa... bekijk recept »
250g gerookte zalm 2 stronken witlof 2 peren gembersiroop citroensap suiker zure room bieslook witte wijnazijn Stoof de peren ongeveer een halfuur in de gembersiroop met een eetlepel citroensap en een beetje suiker. Verdeel de witlof en de zalm over ... bekijk recept »
250 g witte bonen1 teen knoflook3 el rode wijnazijn2 dl olijfolietakjes tijm1 takje rozemarijnzout en versgemalen zwarte peper2 tl sesamolie3 struikjes witlof verse peterselie Pureer de witte bonen, de olijfolie, sesamolie, knoflook, de tijm, de roze... bekijk recept »
kwart ijsbergsla 1 stronk witlof aantal plakjes schouderham stukje belegen kaas kwark scheutje yoghurt slakruiden currypoeder gekookt ei *snij de ijsbergsla en witlof in kleine stukjes *snij de ham en kaas in kleine blokjes * meng alles goed door e... bekijk recept »
500 gr witlof 100 gr aardappelen 100 gr uien 1 knoflookteentje 1 dl melk 1 dl verse room 40 gr zeer fine sneetjes brood muskaatnoot zout Snijd het witlof, de aardappelen en de uien in stukken. Werp deze in een snelkookpan met 1 liter water. Voeg er h... bekijk recept »
2 gekookte kreeften of grote garnalen,100 g ontbijtspek,2 teentjes knoflook4 takjes dragon500 g witlof of 4 struikjes.2 eidooiers,zout,3 el.balsamico-azijn9 el olijfolie,2 el.kalfsfonds (potje),1 el.boter. Voor de dressing de eidooiers met zout en az... bekijk recept »
2 rode grapefruits1 1/2 dl bulgaarse yoghurt1 eetlepel citroensap1 eet lepel dunne honing1 eetlepel oliezout,cayennepeper350 gram witlof Snijd de grapefruits doormidden,neem met een grapefruitmesje het vruchtvlees uit de schil en knijp de schillen ui... bekijk recept »
6 struikjes witlof 3 peren 50 gram gepelde noten 100 gram roquefortkaas 250 gram slagroom 1 citroen zout en peper blaadjes munt en sprietje bieslook voor de decoratie Roer met de mixer de kaas en de slagroom goed door elkaar, en doe er wat druppels c... bekijk recept »