Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Stoofschotel kip, choroizo en olijven

1 grote Ui, gesnipperd 1/2 Winterpeen in stukjes 1 prei, in ringen 4 Kipkarbonades 400 gram kipfilets, in grove stukken 2 eetlepels Olijfolie 150 gram Chorizo, in stukjes 3 tenen Knoflook 1 theelepel milde paprikapoeder 3 takjes Tijm 1 blikje ... bekijk recept »

Coquilles met taglioni nero

4 coquilles 1 babykreeft 100 g zeekraal 250 g taglioni nero 2 uien 1 prei 1 winterpeen 1 bol knoflook 1 takje rozemarijn 2 el tomatenpuree 0.5 l droge witte wijn 0.5 l tomatensap grof zeezout fleur de sel 2 dl slagroom 2 el crème fraîche 100 g roombo... bekijk recept »

Gezonde

600 gr aardappelen 1 forse winterpeen 11/2 tl kerriepoeder peper en zout uit de molen 3 paprika rood,geel en groene 250 gr champignons 2 vleestomaten 1 ui in ringen 6 el grofgeraspte kaas 4 el olijfolie 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook d... bekijk recept »

Gestoofde Lamslappen

Ingrediënten 1 kg lamslappen 6 el olijfolie 1 blikje tomatenpuree (140g) 3 teentjes knoflookin plakjes 1 tl gemalen komijn (djinten) 2 el vloeibare honing 750 ml volle rode wijn 1 winterpeenin plakken 2 zoete aardappelen in grove stukken 150 g H... bekijk recept »

Moksi Alesi

2 uien 2 Rode Spaanse pepers 300 gr half om half gehakt 1 ei 0,5 theelepel gemberpoeder 0,5 eetlepel ketjap asin teentje knoflook 2 takjes selderij 600 gr winterpeen of pompoen 75 gr boter 1 kippenbouillon tablet 1 theelepel trassie oedang (Conimex) ... bekijk recept »

Groentepannetje Met Kaas

1 rode en 1 groene paprika1 winterpeen1 courgette1 klein blikje mais1 verse chilipeper1 ui2 tenen knoflook5 eetl plantaardige oliezout en peper25 gram kruidenboter100 gram Chesterkaas. Was de paprika′s, verwijder de zaadlijsten en zaad en snijd... bekijk recept »

Gestoofde Lamslappen

? 5 maal 200 g lamslappen ? 6 eetlepels olijfolie ? 1 blikje tomatenpuree (140 g) ? 3 teentjes knoflookin plakjes ? 1 theelepel gemalen komijn (djinten) ? 2 eetlepels vloeibare honing ? 750 ml volle rode wijn ? 1 winterpeenin plakken ? 2 zoet... bekijk recept »

Creme Van Kreeft

2 soepkreeften uit de Oosterschelde (te herkennen aan de blauwe kleur) 2 tomaten halve winterpeen halve prei halve ui olijfolie 2 el tomatenpuree 2 dl vieux 5 dl witte wijn 2 tenen knoflook 1 takje rozemarijn anderhalf liter visbouillon (t... bekijk recept »

Risotto Met Rauwe Ham En Groente

1 eetlepel olijfolie extra vierge 1 pak risottorijst (400g) 2 wortels (of 1 winterpeen) 2dl droge witte wijn 2 runderbouillontabletten (oplossen in water) 2 uien 1/2 courgette 200g shii-take (kan ook met kastanjechampignonsmaar dat geeft een andere s... bekijk recept »

Kreeftensaus.

3 kg soepkreeften 1 kg visgraten 1 venkel 1 winterpeen 1 dl sojaolie 2 preien 3 uien 3 takjes tijm 1 takje rozemarijn 1 teentje knoflook 5 laurierblaadjes 1/2 fles witte droge wijn 25 cl cognac 8 ltr water 500 gr tomatenpuree Kreeften i... bekijk recept »

Pagina 67 van 71