704 recepten met winterpeen
 De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer
 De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer1 dunne prei 1/2 kleine winterpeen (ca. 100 g) 2 kleine uien 2 teentjes knoflook enkele takjes verse selderij (zakje a 50 g) 4 eetlepels tuinerwten (diepvries) 4 eetlepels olie 8 eieren 125 g roze garnalen 1 blikje tomatenpuree (70 g) 250 ml kippenbo... bekijk recept »
700 gram hachee vlees of riblap instukken van 2 cm 1 winterpeen 10 sjalotten 10 krieltjes(voorgekookt) 250 gram kastanjechampignons 1 dl rode wijn 1 dl fond 2 elstars(geschild) croma rundvleeskruiden 200 gram gekookte kastanjes Voorbereiding Schenk e... bekijk recept »
1 dunne prei 1/2 kleine winterpeen (ca. 100 g) 2 kleine uien 2 teentjes knoflook enkele takjes verse selderij (zakje a 50 g) 4 eetlepels tuinerwten (diepvries) 4 eetlepels olie 8 eieren 1 blikje tomatenpuree (70 g) 250 ml kippenbouillon (van... bekijk recept »
? 1 grote winterpeen ? 2 eetlepels olie ? 100 ml sinaasappelsap ? 750 ml kippenbouillon (van tablet) ? 1 schaaltje verse rundersoepballetjes (ca. 200 g) ? versgemalen zwarte peper ? 4 eetlepels slagroom Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - S... bekijk recept »
Voor de Vulling: 250 gr. Rundergehakt 4 hardgekookte eieren beetje zout beetje suiker peper vetsin 2 teentjes knoflook zoute ketjap 1 grote ui 1 klein blikje doperwtjes 1 klein blikje winterpeen (liever verse winterpeen)fijn raspen 1 pakje So-oen Voo... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen - 750 gram winterpeen - 500 gram uien - 1 vleesbouillontablet - 20 gram boter - 125 ml crème fraîche - dunne saucijzen of pittige worstjes - 20 gram boter - versgemalen peper Hulpmiddelen Pureestamper of gewone m... bekijk recept »
500 g broccoli 1 winterpeen (ca. 20 1 rode ui 3 eetlepels olie 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 schaal shoarmareepjes (ca. 300 g) 2 eetlepels japanse sojasaus (of 1 eetlepel ket; jap manis) --- Materialen --- wok BereidenBroccoli in zeer kleine roo... bekijk recept »
600 gram magere riblappen 40 gram boter 4 sjalotjes 1 teentje knoflook 1 winterpeen 1 blokje rundvleesbouillon 75 gram magere ontbijtspek 3 takjes tijm 2 volle eetlepels bloem 500 ml rode wijn 2 kruidnagels 250 gram champignons 2 el olijfolie zout pe... bekijk recept »
200 gr pitloze gedroogde pruimen 4 el olie 1/2 tl kaneel 1/2 tl peper 600 gr magere arkenslapjes 1 tl gedroogde tijm 1 tl gedroogde rozemarijn 2 dikke uien 3 teen knoflook 1 el (wijn)azijn 1 el Dijonmosterd 3 1/2 dl droge witte wijn 1 winterpe... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 750 gr winterpeen 500 gr uien 1 tablet vleesbouillon 20 gr boter 125 ml crème fraîche 4 sausijsjes of dunne worstjes naar keuze versgemalen peper 1. Voorbereiding2. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.3. Schil de win... bekijk recept »