Recepten met winterpeen

704 recepten met winterpeen

Winterpeen

Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paar weken bewaren en zijn daarom altijd handig om in huis te hebben. Naar men aanneemt werden de eerste wortels geteeld in Nederland en België in de 15e eeuw. Na diverse kruisingen ging de wortel twee eeuwen later op reis door Europa. In Nederland worden de bospeen en winterpeen geteeld op ruim 7.000 hectare zeer vruchtbare grond en dat proef je. Rauw en goed gewassen is peen een lekker gezond en knapperig tussendoortje, maar je kunt er ook van alles mee koken, bakken, roerbakken en stoven. Was de winterpeen, snij het 'kontje' eraf en schil de peen met een mes of een dunschiller. De kooktijd voor een hele peen is 20-25 minuten, voor plakken peen ca. 7 minuten. + lees meer

Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus

1 venkel 1 kleine winterpeen 12 peultjes 4 grote uien 6 sliptongetjes (of 6 scholfilets) 2 teentjes knoflook (geperst) 1 gekookte biet (bak a 500 g) 100 ml witte-wijnazijn 5 cm verse gemberwortel 150 g suiker 1 el m... bekijk recept »

Glutenvrije lasagne bolognese

100 g spekreepjes (duopak, AH Biologisch) 300 g rundergehakt 300 g winterpeen 300 g bleekselderij 1 ui 1 teen knoflook 70 g tomatenpuree (blikje) 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g) 200 ml water 12 bladen glutenvrije ... bekijk recept »

Knapperige vis met avocado-wortelsalade

1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 1 ei 50 g cornflakes (verkruimeld) 1 eetlepel Mexicaanse kruiden 400 g koolvisfilet ((diepvries), ontdooid) 1 avocado 1 eetlepel citroensap 3 eetlepels olie 300 g winter... bekijk recept »

Gebakken rijst met gehakt en groenten

300 g rijst 3 eetlepels arachideolie 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 cm verse gemberwortel (geschild en fijngehakt) 200 g rulgehakt 2 eetlepels lichte sojasaus 1 winterpeen (in dunne reepjes) 250 g kastanjechampignons&... bekijk recept »

Vegetarische rijstvelloempia’s

75 g gezouten pinda's 1 kleine rode ui 10 g koriander 100 ml Thaise zoete chilisaus 2 el kraanwater 1 limoen 80 g mihoen 200 g winterpeen 2 el Japanse sojasaus 100 g sugarsnaps 12 rijstvellen 15 g munt (alleen de blaadjes)1... bekijk recept »

Mihoen met kip-kokossaus

1 schaal kipfilet (380 g) 3 el olie 1 pak mihoen (250 g) 2 uien (in partjes) 1 winterpeen ((250 g), in reepjes) 1 komkommer (in reepjes) 1 pakje kokosmelk (200 ml) 50 g gezouten pinda's (grof gehakt)1.... bekijk recept »

Pot-au-feu van kip met aardappelpuree

4 kippenpoten 2 el olijfolie 1 ui (in ringen) 250 g winterpeen (in blokjes van 1 x 1 cm) 1 prei (gewassen en in ringen) 1 courgette (in blokjes van 1 x 1 cm) 1 kippenbouillontablet 2 laurierblaadjes 1 kg aardappele... bekijk recept »

Rigatoni met rundvlees

300 g runderriblappen 300 ml rode wijn (bijv. Montepulciano d'Abruzzo) 3 tenen knoflook (fijngesneden) 2 tl gedroogde salie 2 tl gedroogde rozemarijn 3 uien (gesnipperd) 4 el olijfolie 1 pakje pancetta (Italiaanse ba... bekijk recept »

Cassoulet terrine

6 Catalaanse braadworsten 5 varkenschipolata's 4 braadworsten 1 prei 250 g winterpeen 250 g katenspek 250 g Gelderse rookworsten 100 g achterham 425 g Spaanse reuzenbonen (uit blik, uitgelekt) 4 blaadjes witte gelatine 380 ml... bekijk recept »

Hazenrug met geroosterde groenten

4 takjes tijm 2 takjes rozemarijn 4 jeneverbessen 2 kruidnagels 1 kaneelstokje 8 el olijfolie 1 hazenrug, zonder vlies 3 el roomboter 2 kleine uien 1 kleine winterpeen 2 laurierblaadjes 500 ml wildfond 250 ml rode wijn 250 ml rode port 8 halfge... bekijk recept »

Pagina 14 van 71