404 recepten met tuinbonen
Jonge tuinbonen zijn het lekkerst en heel smaakvol, ouder zijn de tuinbonen melig en smakeloos. Te koop van juni tot september van de volle grond. Diepvries het hele jaar door. Druk de peulen open en “dop” de bonen, zoek ze uit en de ‘mini’s’ verwijderen, wassen en laten uitlekken. + lees meer500 g tagliatelle200 g tuinbonen (of verse erwten)8 el tomaten (gekonfijte, op olie)50 g parmezaanolijfolie50 g pijnboompitten1 bosje rucola1 sjalotpeperzout1. Snij de sjalot fijn. Rooster de pijnboombitten. Schaaf de parmezaan. 2. Blancheer de tuinb... bekijk recept »
1 bundel groene asperges1 courgette300 g tuinbonen (eventueel diepvries)400 g pappardelle50 g amandelschilfers1 teentje knoflookolijfolie50 g amandelpoederpeperzout1 handvol munt1 handvol basilicum200 g prosciutto30 g geraspte parmezaan30 g parmezaan... bekijk recept »
150 g risottorijst50 g rauwe ham0.5 stengel witte selder150 g tuinbonen (diepvries)1 sjalot1 teentje knoflook450 ml groentebouillon (warm)0.5 glas witte wijn1 el parmezaanboter1 el olijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de... bekijk recept »
4 lente-uien200 g gedopt tuinbonen200 g erwten200 ml witte wijn1 l groentebouillon100 g langkorrelrijst1 bosje bladpeterselie (gehakt)100 ml room0.5 kl Dijonmosterdolijfoliepeperzout1. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringen. Fruit 2 el uitj... bekijk recept »
2 eendenborstfilets500 g gedopt tuinbonen400 g krieltjes4 el olijfolie2 takjes tijm1 blaadje laurier4 takjes verse muntuit de molen peperzout1. Blacheer de tuinbonen 1 minuut in gezouten water. Laat ze wat afkoelen. maak met een puntig mesje een kerf... bekijk recept »
8 tomaten (middelgrote)400 g gedopt tuinbonen100 g harde kaas (bijvoorbeeld Beaufort)50 g hazelnoten (grofgehakt)50 g hazelnoten (grofgehakt)1 el notenolie1 takje bonenkruiduit de molen pepergrof zeezout1. Pel de tomaten. Snij er een kapje af en lepe... bekijk recept »
800 g krieltjes250 g tuinbonen200 g boterbonen4 eieren2 rode uien120 ml groentebouillon40 ml witte wijnazijn1 el bladpeterselie (gesnipperd)1 kl mosterdolijfoliepeperzout1. Boen de aardappeltjes schoon en kook ze beetgaar. Laat afkoelen en halveer. D... bekijk recept »
600 g varkenshaas600 g tuinbonen1 rode ui1 sjalot (gesnipperd)4 tenen knoflook2 onbehandelde citroenen200 ml vleesfond125 ml groentebouillon1 bosje bladpeterselie0.5 bosje korianderolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de ... bekijk recept »
12 asperges3 artisjokken200 g tuinbonen1 doos kerstomaten (rode en gele)150 g fijne bonen1 rode ui3 el dragon (geahkt extra voor de afwerking)6 el maïsolie3 el dragonazijn2 el bieslook1 kl graanmosterd1 kl poedersuikerpeperzout1. Maak de asperges en... bekijk recept »
800 g tuinbonen (diepvries)1 sjalot1 teen knoflook2 lente-uien1 bosje munt300 g ricotta2 plakken prosciutto24 wontonvellen400 ml lamsfond500 g lamsfilet12 morieljesboter (ijskoude)olijfoliepeperzout1. Borstel de morieljes goed schoon. Gebruikt u gedr... bekijk recept »