404 recepten met tuinbonen
Jonge tuinbonen zijn het lekkerst en heel smaakvol, ouder zijn de tuinbonen melig en smakeloos. Te koop van juni tot september van de volle grond. Diepvries het hele jaar door. Druk de peulen open en “dop” de bonen, zoek ze uit en de ‘mini’s’ verwijderen, wassen en laten uitlekken. + lees meer1 sjalotje 3 lente-uitjes 1 teentje knoflook olijfolie 7 dl groentebouillon 300 gr risotto rijst 2 dl droge witte wijn 300 gr asperges 200 gr sugarsnaps 100 gr tuinbonen 300 gr gerookte zalm zout en peper geraspte Parrano kaas Bieslook Verwarm 3 el o... bekijk recept »
-50 g boter -1 el olijfolie -150 g tuinbonen (zonder vliesjes) -150 g fijn gesneden savooikool -250 g rijst -1 th lepel verse fijngesneden salieblaadjes -peper en zout -6 dl groentenbouillon -versgeraspte Parmezaanse kaas -stoom alles in 20 min gaar ... bekijk recept »
1 kg tuinbonen 300 gr oesterzwammen 2 Fungi porcini bouillontabletten 2 sjalotten 1 teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie. Parmezaanse kaas Breng de bouillon aan de kook en stel de oven in op stomen 100 graden en 25 minuten. Giet de bouillon op de r... bekijk recept »
Erwtjes tuinbonendillegeplet ijsItaliaanse platte rijst ( risottorijst )1 liter geklaarde groentenbouillongepureerde sjalotjesbotergeraspte parmesankaasolijfoliepeper zout. Voorbereiding Chef Giuseppe Colella begint met de tuinbonenuit de peul halen ... bekijk recept »
4 eetlepels olijfolie 200 g plakjes pancetta, in stukjes gescheurd gedopte tuinbonen, ongeveer 1 l in een maatbeker 1 middelgrote witte ui, gepeld en in dunne plakjes gesneden 2 tenen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden verse bladpeterselie, onge... bekijk recept »
voor 4 personen: l selderstengel, l wortel, l kleine witte ui, 2 aardappelen, 300 g gedopte tuinbonen, 500 g oesterzwammen, 2 eetlepels groentebouillon, geraspte pecorino of Parmezaanse kaas, stokbrood.Bak de m stukjes gesneden selder, wortel en ui i... bekijk recept »
Voor 6 personen: 1,2 kg lamsschouder 12 kleine artisjokken 200 gram kekererwten 3 uien 1,5 kg tuinbonen 2 gekonfijte citroenen 1 verse citroen 2 mespunten saffraan 2 eetlepels olijfolie zout peperDe dag voordien Zet de kekererwten een nacht in de wee... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g gedopte tuinbonen Ca. 350-400 g tagliatelle of fettucini Zout, versgemalen peper 1 citroen (alleen schil) 2 lente-uitjes 1 teen knoflook olijfolie 1 bosje peterselie 1 klein takje tijm 3 takjes basilicum stukje oude of overjari... bekijk recept »
300 g castellane (of andere korte pasta)1 venkel (met groen)350 g tuinbonen (fijne, diepvries)1 teen knoflook4 el tuinkruiden (basilicum, bieslook, peterselie)1 bol buffelmozzarella100 g pistachenoten (gepeld)2 blokjes groentebouillonolijfoliepeperzo... bekijk recept »
250 g risottorijst (rond)250 g tuinbonen1 ui200 ml witte wijn600 ml groentebouillon1 bosje munt40 g geraspte parmezaanboterolijfoliepeperzout1. Blancheer de tuinbonen 5 minuten in licht gezouten water. Laat schrikken en verwijder het buitenste vliesj... bekijk recept »