1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer500 gram pasta 1 teentje knoflook 1 ui 100 gram gerookte spekreepjes 1 rode paprika 4 tomaten snufje peper en zout 10 gram verse Italiaanse kruiden 2 eetlepels pesto 1/2 eetlepel olijfolie 1. Snipper de ui en snijd de paprika en tomaat in blokj... bekijk recept »
400 gram rigatoni 3 eetlepels Bertolli extra vergine olijfolie 2 uien 1 grote aubergine of 2 kleintjes 2 tenen knoflook uit de pers een snuifje zeezout 1 zak Bertolli pastasaus met room 4 eetlepels gesneden basilicumblaadjes 125 gram verse ric... bekijk recept »
300 gram farfalle (vlindertjespasta) 7 eetlepels Aceto Balsamico di Modena 2 eetlepels suiker 6 tomaten 1 bol buffelmozzarella paar takjes basilicum 1. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, spoel met ruim koud... bekijk recept »
350 g penne (pijpjespasta) 1 zak Bertolli Pastasaus Met Room 250 g salami in één stuk 5 trostomaten 100 g zwarte olijven 75 g cheddar kaas 1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salami in blokjes en de tomaten in partje... bekijk recept »
450 gram gehakt 5 eetlepels Italiaanse kruiden 1 pak spinazie van 450 gram (diepvries) 1 sjalotje 1 teentje knoflook 1 zak Bertolli Pastasaus Met Room 6 tomaten 1 pak lasagnevellen 75 gram 30 geraspte kaas 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.2. Ont... bekijk recept »
2 grote auberginen olijfolie 6 Tomaten 1 bosje basilicum 100 gr parmezaan 2 bolletjes mozarella1. snij aubergines in plakken van 1 cm dik; bestrijk ze met olijfolie en gril ze in grillpan. Snij tomaten in plakken van 1CM. Maak laagjes in ovenschaa... bekijk recept »
5 grote tomaten 100 gr cashewnoten 2 el tomatenpuree 100 ml water 4 el olijfolie 4-8 teentjes look (fijngesnipperd) 500 gr spaghetti 2 tl zout 4a6 el rode wijn 2-3 tl zwarte peper 2 handen basilicum 1. Breng een grote pot met water aan de kook v... bekijk recept »
8 el olijfolie extra vierge 1 dikke ui gesnipperd 2 teen knoflook in plakjes 1 blik tomatenblokjes à 400 gr 1 tl suiker 2 el pijnbompitten 30 gr verse basilicumblaadjes 1 zak spinazie van 300 gr 1 bakje cherrytomaatjes 250 gr gehalveerd 1 ... bekijk recept »
•5 grote tomaten •100 g cashewnoten •2 eetlepels tomatenpuree •100 ml water •6 teentjes look, fijngesnipperd •4 eetlepels olijfolie •500 g spaghetti •2 theelepels zout •5 eetlepels rode wijn •2 1/2 theelepel zwarte peper •2 grote handen bas... bekijk recept »
1 middel grote ui gesnipperd 1 1/2 dl kippenbouillon 2 el vloeibare vetstof 3 el bloem 3 dl halfvolle melk 50 gr geraspte 30 kaas 1 tl mosterdpoeder 225 gr macaroni 200 gr gerookte kipfilet in plakjes 3 stevige tomaten in plakken paar verse bla... bekijk recept »