1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer1 dikke snee (meergranen) vloerbrood 1/2 eetlepel koudgeperste olijfolie handje rucola 1 roma tomaatin plakjes 5 zwarte olijven zonder pit (op water)in plakjes 20 gram geschaafde Parmezaanse kaas versgemalen peper Besprenkel de snee brood met een hal... bekijk recept »
4 ongepaneerde schnitzels6 el olijfolie1 tl soysaus1 el citroen- of lemoensappeperrozemarijn8 schijven tomaat Maak een marinade van 6 el olijfolie, 1 tl soysaus, 1 el citroen- of lemoensap, peper en rozemarijn. Marineer de schnitzels minstens 1 uur i... bekijk recept »
1,5 kg uitgebeend lamsvleesin blokken gesneden 2,5 dl Bulgaarse yoghurt 2 eetlepels zonnebloemolie 3 uien 2 rode paprika'szonder zaad en zaadlijsten en in stukjes gesneden 3 teentjes knoflookfijngehakt 1 rood chilipepertjezonder zaadjesfijngehakt stu... bekijk recept »
750 g aardappelen, 300 g sperziebonen, 1 ui, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 theelepel oregano, ? blikje tomatenpuree, 2 VALESS mild gekruid, zout en peper Schil de aardappelen en kook ze gaar. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8... bekijk recept »
24 ongepelde gamba's-2 cm gemberwortel-2 teentjes knoflook-1/2 rode spaanse peper-1dl olijfolie-1thl cayenne peper-zour-peper-1 bosje koriander(kan je ook weglaten)-1 limoen Voorbereiding Spoel de gamba's af en dep ze droog.Schil en rasp de gemberwor... bekijk recept »
250 gr Griekse pasta (= rijstvormig)gekookt 1 rode paprikagehakt 1 groene paprikagehakt 3 milde groene pepersgehakt 4 el rode pesto 1 blik gepelde tomaten 3 el italiaanse kruiden 1 teentje knoflookfijngehakt 1 bol mozarellain blokjes 2 bosuitjesin st... bekijk recept »
2 aubergines zeezout 6 pruimtomaten 2 knoflookteentjes 3 eetl. basilicumblaadjes extra vergine olijfolie 250 ml zonnebloemolie 3 eetl rodewijnazijn peper Hulpmiddelen Grote koekepan Serveerschaal Hulpmiddelen - Grote koekepan Serveerschaal V... bekijk recept »
Per persoon: één graatloze vismoot 1 tomaat 1/2 courgette Viskruiden Piet Huysentruyt magere vis- of groentebouillon Warm de oven voor op 200° C. Zet de schotel gedurende 45-60' in de oven. Controleer of de groenten gaar zijn. Ve... bekijk recept »
600 g tonijnfilet in 4 stukken Voor de marinade: sap van 1 uitgeperste limoen 1 teen knoflookgehakt 1 tl mosterd peper en zout 100 ml gevogeltefond 2 el olijfolie Voor de vulling: 50 g zongedroogde tomaat op olie (xenos) 2 tenen knoflookgeha... bekijk recept »
2courgette 2flinke uien 2 teentjes knoflook 4 grote vleestomaten 1thee.gedroogde provenciaalse kruiden 4eetl olijfolie zout gemalen peper 2eetl fijngehakte peterselie Verhit de olie in de pan en laat de ui glazig fruiten.laat de knoflook en de kruide... bekijk recept »