1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meertagliatelle 2 tomaten 200 gram rucola doosje champignons 100 gram gorgonzola picante 70 gram geraspte parmezaan 2 uien 2 teentjes knoflook peper en zout olijfolie * kook de tagliatelle al dente - en - * verhit wat olijfolie in een pan * bak de uien... bekijk recept »
- 1 kleine courgette - 5 cherry tomaten - 4 zongedroogde tomaten - 1 blikje tonijn op zonnebloemolie - volle hand amandelen - beetje kruidenzout - spice route kruidenmix Voeg de courgette, de cherrytomaten, de zongedroogde tomaten en de amandel... bekijk recept »
- gekookte (kerrie)rijst voor 1 persoon - Kerriemengsel: tl kerrietl garam masalatl kummelsnufje korianderbeetje spice route kruidenmix. - beetje roomkaasknoflook. - 1/3 courgette - 1 tomaat - 3 gedroogde tomaten in olie - 1 ei - Snij de courge... bekijk recept »
20 verse rauwe langoustines 2 tomaten 5 g pijnboompitten 10 g gemalen Parmezaanse kaas 5 g basilicum 1 teentje knoflook 20 g olijfolie peper en zout Bereiding Leg de langoustines met de "blote" kant naar boven in een platte ovenschotel. Verde... bekijk recept »
6 artisjokhartjes 1 rode paprika 1 groene paprika 250 gr stevige tomaten 200 gr garnalen Saus: 6 eetl olie 2 eetl azijn peper msp mosterdpoeder knoflookzout De artisjokhartjes in vieren delen. Paprika′s halveren, van zaden en zaadlijsten ontdo... bekijk recept »
32 gepelde scampi's65g Elvea dubbel tomatenconcentraat Kruiden Deli Del Mondo Mix SoleilBoursin Cuisine Tomaat & Mediterrane kruidenSolo Delifineeventueel zoutPasta tagliatelli merk BarillaBasilicum Hulpmiddelen Wok - olijfolie (vb Bertolli) Spatel ... bekijk recept »
8 trostomaten 2el olijfolie 4 teentjes knoflook 1 el thijm 1el grof zeezout 150 gram surimi/krab 250 ml zure room 2el peterselie fijgesneden bundeltje bieslook Surimi of krab met 3 eetlepels zure room en de peterselie omscheppen en op smaak brengen m... bekijk recept »
75 gr sesamzaad - 8 groterijpe tomaten - 15 cl groene olijfolie - 2 eetlepels honing - 1/2 tl zout - 1/4 tl versgemalen witte peper Voorbereiding Verwarm de oven voor op 140? C. Verhit een droge antikleefpan en rooster de sesamzaadjes al roerend gedu... bekijk recept »
? komkommer 2 tomaten 1 bosje lente-uitjesgrof gesnipperd 1 el citroensap 1 el olijfolie ? tl zout ? tl versgemalen zwarte peper 1 el fijngehakte korianderblaadjes 25 gram geroosterde zoute pinda'sfijngehakt Schil de komkommer en snij deze in stukjes... bekijk recept »
2 vleestomaten - korsten van 2 sneden bruinbrood - 40 gr. cashewnoten - 1 teen knoflook - basilicu peper en zout - ( eventueel wat Parmezaanse kaas) Maak een mengsel van het brood met de noten, knoflook, wat basilicum, peper en zout. Vul de tomaten. ... bekijk recept »