1000 recepten met tomaat
Tegenwoordig zijn er vele soorten, kleuren en vormen tomaat te koop uit binnen- en buitenland, het hele jaar door. Tomaat is in vele variaties te gebruiken, in salades, soepen en sauzen. Vleestomaat heeft stevig vruchtvlees, weinig pitjes, een goede smaak en zijn vaak geribbeld. Wanneer ze kogelvormig zijn, hebben ze veel pitjes, vol sap, maar niet geurig. Door de mooie vorm wordt deze vleestomaat veel gebruikt als garnering. Cocktail- en kersentomaat hebben een dikkere schil, vooral een intense smaak en zijn veelal geurig. Was de tomaat altijd goed! Verwijder de steelaanzet en naar gelang in blokjes of plakjes snijden. De tomaat is eindeloos te gebruiken. + lees meer3 rijpe tomaten2 el basilicum (fijngesnipperd)2 el olijfolie0.5 ciabatta (of stokbrood)1 teen knoflookfleur de sel1. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in kleine blokjes. Meng de tomatenblokjes met de basilium en olijfolie. Breng op smaak met peper en... bekijk recept »
4 sneetjes casinowitbrood1/2 bakje kruidenboter1 tomaat50 groene olijven z. pit2 zongedroogde tomaten op olie1 bakje verse roomkaas1/2 duobakje uitgebakken spekreepjes Bereidingswijze Brood met kruidenboter besmeren en onder grill roosteren.Tomaat in... bekijk recept »
2 zalmmoten. 1 kleine prei. 1 kleine ui. 1 teen knoflook. 2 trostomaten. 5 zongedroogde tomaatjes op olie uit potje 1/2 citroen. olijfolie. tijm. oregano. paprikapoeder pikant. honing. rode pesto. zout-peper. Fruit de prei en ui met de knoflook in ee... bekijk recept »
15 pomodori tomaten 1 teen knoflook zoutpeper & suiker olijfolie. Balsamicodressing: 2 dl olie 1/2 dl balsamicoazijn vocht van de tomaten 1/2 dl Pedro Ximenez. Pasta: 2 eieren 200 g bloem 10 blaadjes basilicum 50 g parmezaanse kaas 4 eetlepels balsam... bekijk recept »
300 gr. risottorijst 1 uigesnipperde 1 teen knoflook 9 dl. kruidenbouillonvan tablet 300 gr. spinazieverse 4 tomatenontveldein blokjes gesneden 2 blikjes tonijnin water 40 gr. kaasParmezaansegeraspte 4 el. olijfolie Verhit de olie in de pan e... bekijk recept »
6 gedroogde tomaten1 sjalotje1 envelopje saffraan2 kruidenbouillontabletten3 el olijfolie1 tl kutkuma300 gr risottorijstz p15 gr boter Bereidingswijze Tomaten wellen volgens gebruiksaanwijzing. Sjalotje snipperen. Saffraan met de bouillontabletten en... bekijk recept »
600 gr. vastkokende aardappelen (of 1 1/2 zakje kant en klare aardappelgolfjes)2 courgettes1 ui2 teentjes knoflook500 gr. halfom gehakt3 vleestomatentijmrozemarijnoregano (of evt. gedroogde Provencaalse of Italiaanse kruiden)zoutpeperklontje margarin... bekijk recept »
150 g gepelde Noordzeegarnalen 3 rijpe vleestomaten 100 g suiker enkele basilicumblaadjes enkele druppels tabasco Hulpmiddelen Hulpmiddelen - Bereidingswijze 1. Mix de tomaten met de suiker en doe ze door een fijne zeef. Voeg er naar smaak wat taba... bekijk recept »
150 g gepelde Hollandse garnalen 3 rijpe vleestomaten 100 g suiker enkele basilicumblaadjes enkele druppels tabasco Hulpmiddelen 10 glaasjes,ijsmachine Hulpmiddelen - 10 glaasjes,ijsmachine Voorbereiding Mix de tomaten met de suiker en doe ze door e... bekijk recept »
2 blaadjes witte gelatine 50 ml balsamicoazijn 2 eetlepels suiker 500 ml tomatensap 2 trostomatenontveld en in piepkleine blokjes 1 eetlepel verse basilicumin fijne reepjes 75 g parmezaanse kaasversgeraspt Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim ... bekijk recept »