355 recepten met snijbonen
Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer3 el boter 4 haaskarbonades 300 g gesneden prei 400 g gesneden snijbonen (gewassen) 1 el gedroogde tijm 800 g cannellinibonen 250 ml slagroom 2 el Franse mosterd ½ tablet kippenbouillontablet1. Verhit 2 el boter in een koeke... bekijk recept »
2 el arachideolie 400 g kipdijfiletreepjes naturel 2 el Thai green curry (blikje 70 g, Euroma Original spices by Jonnie Boer) 400 g gesneden snijbonen 1½ liter kippenbouillon van tablet (van tablet) 200 g radijsjes 300 g 1 ... bekijk recept »
345 g kipfilethaasjes 2 tl baharat (specerijenmengsel) 1 ui 3 tenen knoflook 5 trostomaten 4 el olijfolie 300 g zilvervliesrijst 800 ml kraanwater 1 kippenbouillontablet 225 g snijbonen (diepvries) 20 g platte peterselie1. De... bekijk recept »
50 g roomboter takjes salie (uit zakje Italiaanse-kruidenmix a 20 g) 500 g gnocchi di patate 150 g panklare snijbonen 2 kalfsoesters1. In grote pan water met zout aan de kook brengen. Van boter 1 eetlepel achterhouden, rest in steelpan o... bekijk recept »
275 g meergranenrijst 400 g gesneden snijbonen 500 g kastanjechampignons 25 g boter 1 el tomatenpuree 1 el bloem 200 ml slagroom (op kamertemperatuur) 1 el kappertjes1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook o... bekijk recept »
500 g scholfilets 1 el citroensap 2 schijven ananas (in kleine stukjes) 2 el platte peterselie (fijngehakt) 1½ el gembersiroop 3 el olijfolie 1 zakje peen julienne 4 el bloem1. Wrijf de scholfilets in met zout en een klei... bekijk recept »
6 grote sint-jakobsvruchten, ontdarmd en gekuist een beetje olijfolie 50 g droge witte wijn 75 g visfond Delhaize 1 takje dragon 5 jeneverbessen 15 g gin 60 g boter een beetje thaï wok oil Delhaize 45 g julienne van snijbonen (voor groentemengeling) ... bekijk recept »
600 g snijbonen (steelaanzet en puntjes verwijderd en bonen in schuine stukken) 1 el zonnebloemolie 2 tenen knoflook (in dunne plakjes) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd en peper in reepjes) 3 el Japanse sojasaus (flesj... bekijk recept »
1 pak koolvisfilet (diepvries, 400 g) 1 zakje verse peterselie (30 g) 4 eetlepels olijfolie 1 pak Hollandse (snijbonen (diepvries, 450 g)) 2 potten witte bonen (a 370 g) 2 1/2 eetlepel mosterd 1 zakje Hollandaisesaus&n... bekijk recept »
350 g fusilli (pasta, zak a 500 g) 2 dozen snijbonen (diepvries, a 300 g) 2 uien 2 eetlepels olijfolie 250 ml melk 1 pakje mix voor tagliatelle roomsaus (70 g) 1 blik roze zalm (418 g)1. Fusilli volgens gebruiksaanwijz... bekijk recept »