Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Cassoulet van osso buco van kalkoen

4 stukken osso buco van kalkoen 200 gr droge witte bonen (laat ze in een kommetje water gedurende 1 nacht) 8 tomaten 1 soeplepel tomatenpuree 8 dikke plakken gerookt spek 1 takje tijm 1 takje laurier 1 soeplepel ketchup 4 takjes platte peterselie ? l... bekijk recept »

Nage van gefileerde rog met julienne groenten

4 rogfilets van een 200 g2 wortelen1 wit van prei 150 g fijne groene boontjes1 sjalot1 dl witte wijn1 dl gevogeltebouillon125 g malse hoevebotertakjes dillenootmuskaatpeper en zeezout- Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene bo... bekijk recept »

Gevulde aardappel

4 dikke aardappelen (bintjes) 40 g boter 6 eetlepels room 180 g geraspte kaas 1 sjalot 50 g fijngehakte bieslook Zout, peper Nootmuskaat ZeezoutKook de aardappelen gedurende 20 minuten en laat ze afkoelen. Bak de fijngesneden sjalot samen met de bies... bekijk recept »

Eitjes uit de oven

Voor 2 personen: 4 eieren peper, zout 25 gram rauwe ham 1 eetlepel olie 1 gele paprika 1 sjalot 1/2 teentje knoflook 2 vleestomatenWarm de oven voor op 200° C. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de rest van de groente schoon.... bekijk recept »

Kalfsblanquette met witloof, gaargestoofd in kriek

Voor 4 personen: 1 kg kalfsblanquette 500 gr witloof 25 cl kriekenbier 1 sjalot +/- 700 ge krieken (bokaal) 400 ml kalfsfond 2 el olijfolie 1 el vloeibare honing instantsausbinder 1/4 kl rozemarijn 1/4 kl tijm peper en zoutDe dag ervoor: Snij de sjal... bekijk recept »

Lamsvlees met cognac-morilles

Voor 4 personen: 4 lamsnekken zout en peper, grof 1 eetl. droge mosterdpoeder 1 klont boter 8 witte asperges, geschild en gekookt 12 morilles (paddestoelen) 8 pruimen 1 sjalot, in 1/2 ringen gesneden 1 klein handje gehakte kervel 1 klein handje gehak... bekijk recept »

Lepelhapje met maatje

voor 3 hapjes: 1 maatje (diepvries) 1 sjalot 1 fijn takje groen (vb. kervel, dille)Ontdooi het maatje half in de koelkast en snij het in kleine stukjes. Meng het maatje met de zeer fijngesnipperde sjalot. Zet alles in de koelkast tot de vis volled... bekijk recept »

Rijstsalade met avocado en langoustine (Noorse kre

80 gram droogkokende rijst saffraan 4 ongepelde langoustinestaarten ? avocado citroensap 4 kerstomaatjes ? sjalot koriander peper, zoutNeem droogkokende rijst (80 gram p.p.) en kook deze met wat saffraan mooi geel. Laat de rijst afkoelen. Neem per pe... bekijk recept »

Soep van knolselder

750 gr knolselder 2 preien 1 sjalot 1/2 bakje tuinkers 2 eetl. rijstvlokken 2 dl (soja)melk groentebouillon naar smaak 1 k.l. tijm 1 eetl. mosterd 1 eetl. olijolie peperMaak de groenten schoon. Snij de geschilde knolselder en de prei in grove s... bekijk recept »

Tongfilets met witte wijn saus

500gr tongfilets,20gr boter,1/3 glas droge witte wijn,1 sjalot,1 theelepel tijm,2 blaadjes basilicum,1 teentje knoflook,1 takje peterselie fijngehakt,zout en versgemalen peper.- Hak de sjalot,het teentje knoflook,de peterselie en de basilicum fijn. ... bekijk recept »

Pagina 36 van 100