1000 recepten met sjalot
Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer280 g lapjes ganzenlever 2 sneden oud witbrood 1 eetlepel gehakte sjalot 1 kg witlof 50 g honing 10 g Solo 1 glas rode porto 1 dl eendenfond peper en zout 1. Verkruimel de sneden witbrood. 2. Stoof de sjalot en meng met het broodkruim. 3. Snij he... bekijk recept »
2 eendenborsten 3 zoete aardappelen 300 g bruine parijse champignons lange sjalotten 100 g geklaarde Solo 1 dl gevogeltebouillon 2 dl wildfond 20 cl rode wijn 2 cl rodewijnazijn 1 sjalot gesnipperd 1 laurierblad 3 takjes tijm 20 g koude Solo 1 afg... bekijk recept »
4 kippenivnken 6 grote wortelen 1 sjalot 50 gr rozijnen 225 gram ananasstukjes op sap 200 gram halve abrikozen 165 ml kokosmelk instantsausbinder 2,5 deciliter kippenbouillon 2 el olijfolie 1 koffielepel kerriepoeder 1 mespunt komijn peper en z... bekijk recept »
12 parijse champignons (niet te klein) 100 gr zachte boter 1 teentje knoflook 1 el gehakte peterselie 1 el gehakte dragon 1 el gehakte bieslook 1 el gehakte kervel 1 sjalot 1/2 sap citroen peper, zout (gemalen kaas)1. Hak de knoflook en de sj... bekijk recept »
8 tongscharfilets8 stukjes gerookte zalm (smalle reepjes)0.5 bosje dille (fijngehakt)1 teen knoflook1 sjalot100 ml Noilly Prat (of andere droge witte wijn)olijfoliepeper1. Pel de sjalot en de teen knoflook en snipper ze fijn. Verhit 3 el olijfolie en... bekijk recept »
600 g kalfslappen1 sjalot1 teen knoflook300 g jonge spinazie250 g champignons2 el dragon (gehakt)50 ml Noilly Prat (of droge witte wijn)boterpeperzout500 g tagliatelle1 sjalot1. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Spoel de spinazie en ve... bekijk recept »
1 sjalot 2 el boter 4 el grove mosterd 1 kruidenbouillontablet 1 dl bier (bijvoorbeeld Palm) 200g aardappelen 2,5 dl slagroom peper bieslook Pel de sjalot en hak hem fijn. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot op een laag vuu... bekijk recept »
1 sjalot 2 el boter 4 el grove mosterd 1 kruidenbouillontablet 1 dl bier 200 gr vastkokende aardappelen 2,5 dl slagroom peper 10 takjes bieslook Pel de sjalot en hak hem fijn. Verwarm de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de sjalot op een ... bekijk recept »
200 g Italiaanse pastabloem (00) zeezout 2 grote eieren 1 el olijfolie 12 peterselieblaadjes Voor de vinaigrette: 3 el groene linzen 1 sjalot 1 teen knoflook 4 el olijfolie 2 el notenolie 2 tl balsamico 2 el rodewijnazijn 2 tl malaga of rode port Voo... bekijk recept »
½ avocado 1 sjalot 100 g Hollandse garnalen 4 witte asperges 4 lenteuitjes ¼ rode peper 5 g verse gember 2 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetlepels (Manjo) mirin ½ dl maïsolie ¼ limoen Bereidingswijze De sjalot pe... bekijk recept »