461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer100 g haricots verts (zak 300 g, diepvries) ½ stengel citroengras 1 el rode currypasta (zakje 70 g) 125 g kipfilet (in kleine blokjes) 1 el citroen (geperst) ½ el sojasaus (flesje 150 ml) 2 el zonnebloem... bekijk recept »
1 zak krieltjes ((pondje kriel, 500 g), schoongemaakt) 8 tenen knoflook (ongepeld) ½ bakje tijm ((a 15 g),) 5 el olijfolie 8 trostomaten 2 rode uien (in parten) 8 Toscaanse worstjes (schaal 6 stuks)1. Verwarm... bekijk recept »
4 eieren 8 radijsjes 3 eetlepels mayonaise ½ eetlepel grove mosterd 2 theelepels azijn 1 theelepel gedroogde dragon ½ zakje verse bieslook (à 15 g) zout en peper 1 kropsla1. Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Intussen... bekijk recept »
300 g couscous (pak a 500 g, biologisch) 2 pakken tuinboontjes (fijn (a 300 g, diepvries)) 4 el olijfolie 2 el balsamicoazijn 1 zakje radijs 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden) 1 ui (gesnipperd) 2 pakjes ... bekijk recept »
1 bos radijsjes 1 pak tramezzini wit (sandwichbrood, 300 g) 0,8 pot sandwichspread naturel (à 300 g) 0,5 komkommer 1 broodtrommel1. Bewaar een handje jonge radijsblaadjes. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. 2. Besmeer 4 plakken brood met... bekijk recept »
600 g sperziebonen 1 komkommer 1 bos radijs 1 rode peper 2 cm verse gember 2 el sesamolie 4 tl sojasaus 2 el limoensap (flesje)1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaa... bekijk recept »
1 blikje ansjovisfilets (in olijfolie (46 g), uitgelekt) 1 teen knoflook (fijngesneden) ½ zakje peterselie ((a 30 g) 2 takjes voor de kinderen) 2 tl kappertjes (potje 100 g) 75 ml olijfolie extra vierge 2 stengels ... bekijk recept »
2 bundels radijzen 100 g maanzaad (voor de snoepradijsjes) 4 wortelen 100 g pindanoten (voor de wortelsnoepjes) 20 kerstomaten 100 g brésiliennenootjes (voor de snoepjes van kerstomaat) 3 dl agavesiroop 3 groene appels1. Maak alle groenten schoon, sp... bekijk recept »
2 pakken baguettes (a 2 stuks, 350 g) 8 blaadjes kropsla 1 bosje radijsjes 2 bakjes selleriesalade (a 250 g) 2 pakken gerookte palingfilet (a 100 g)1. Oven voorverwarmen op 225° C en stokbroden in 7 minuten afbakken. Sla schoon... bekijk recept »
1 bosje basilicumblaadje 4 eetlepels druivenpitolie krulsla 0,25 mierikswortel peper en zout 2 bosjes radijzen 0.25 ramenas 1 handvol spinazieblaadjes 1 potje zalmforeleitjes 200 g zeebaarzen1. Blancheer de basilicum en spinazie even in gezouten koke... bekijk recept »