461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer2 bossen radijsjes (schoongemaakt) 3 bosuitjes 80 g jonge bladsla met babyspinazie 1 el zwart sesamzaad 2 cm verse gember (geschild) 2 el rijstolie (King) 1 el rijstazijn (Saitaku) 1 tl suiker ½ tl witte peper... bekijk recept »
basilicumblaadjes (ter versiering) 125 g feta 0,5 eetlepel fijngehakte verse oregano 75 cl gefermenteerde melk (type kefir) of yoghurt 2 geperste teentjes knoflook 1 koffielepel komijnzaadjes 1 bosje rode radijzen, in dunne schijfjes sap van een halv... bekijk recept »
100 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek 1 stokbrood met knoflook 50 g pittige cornichons (kleine augurken) 1 sjalot 1 el wittewijnazijn 1 el dijonmosterd 3 el olijfolie 200 g peultjes 4 eieren 175 g radijsjes 200 g botersla1. ... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappels 2 eieren 1 bloemkool 0.5 bosje bieslook 40 ml karnemelk 4 el halvanaise 1 el franse mosterd 1 el honing 1 bosje radijs 100 g belegen kaas (aan stuk) 200 g diepvries... bekijk recept »
1 komkommer 1 olijf 1 radijs 1 rode paprika 1 tomaat1. Snijd de tomaat in 3 stukken. 1/2 voor de neus, 1 schijfje voor de mond en de rest voor het hoofdje. 2. Snijd het tomatenschijfje in twee en verwijder het vruchtvlees, voor de onderlip. 3. Snijd ... bekijk recept »
250 g penne rigate 300 g broccoli 555 g tonijn in olijfolie (blikje à 185 g) 2 el citroensap 100 ml volle yoghurt 1 rode ui 1 bosje radijs 3 el kappertjes1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de br... bekijk recept »
150 g couscous 2 tenen knoflook (geperst) 9 el olijfolie extra vierge 2 sjalotten (gesnipperd) 1 blik Spaanse reuzenbonen ((425 g), uitgelekt) 1 bakje koriander ((15 g), blad fijngesneden) 1 bakje munt ((15 g), bl... bekijk recept »
4 tenen knoflook 20 g boter 8 ansjovisfilets in olijfolie 4 stengels bleekselderij 4 wortels ½ komkommer 1 rode paprika 1 venkelknol 1 bos radijs 50 ml olijfolie1. Pers de knoflook boven een steelpan. Voeg de boter en ansjovis ... bekijk recept »
6 ansjovisfilets ((blikje 46 g), zeer fijngesneden) 6 el olijfolie extra vierge ½ citroen (geperst) 8 sjalotten (in plakjes van 1/2 cm) 1 bos radijs 1 zak krulslamelange (100 g)1. Meng de ansjovis met 4 el olie en h... bekijk recept »
1 doosje kwarteleieren 1,5 el komijnzaad 25 g sesamzaadjes 0,5 tl gedroogde oregano 3 el hazelnoten 1 snufje zeezout 1 snufje versgemalen peper 1 bosje radijs 4 el olijfolie extra vierge1. Kook de kwarteleitjes ca. 2 min. in een pan met ruim ... bekijk recept »