461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer800 ml water 1 groentebouillonblokje 300 g quinoa 2 avocado's 1 komkommer 1 bosje radijs 2 tomaten 170 g krab uit blik 1 limoen 125 g rivierkreeftjes 0.5 bos koriander QuinoaBreng het w... bekijk recept »
125 g geitenkaas naturel 45 125 g zure room 1 el grove mosterd 1 tl honingraat (Lentefavoriet) 1 bakje tuinkers 200 g snackkomkommers (emmer 400 g) 150 g geschrapte worteltjes (zak 300 g) ½ bosje radijs1. Verkruimel ... bekijk recept »
1 sjalot 3 el wittewijnazijn 1 bos bospeen 1 bos radijs 6 el olijfolie extra vierge 3 el peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper 75 g rucola 1 afsluitbare kom of trommel1. Roer in een kommetje de sjalot door de wittewijnazijn en marineer 5 m... bekijk recept »
250 g mienestjes 2 struiken paksoi 400 g kabeljauwfilet ((diepvries), ontdooid) 1 l visbouillon (van tablet) 2 eetlepels Japanse sojasaus (of ketjap) 2 eetlepels citroensap 1 theelepel Chinese kruiden (vijfkruidenpoede... bekijk recept »
300 g witte rijst 2 el sesamzaad (bakje 100 g) 300 g varkenshaas (in plakjes van 1/2 cm) 3 el arachideolie 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 zak Chinese grofgesneden wokgroente (400 g) 50 ml gembersiroop (flesje 25... bekijk recept »
300 g penne rigate (biologisch) 220 g roombrie (pakje) 1 krop ijsbergsla 2 rode uien 1 bosje radijs 55 g walnoten (zakje) 75 g veldsla (zakje) 4 el azijn 8 el mayonaise 2 el mosterd1. Kook de penne volgens de aan... bekijk recept »
1 bos radijs 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 theelepel witte-wijnazijn 50 g blauwaderkaas (bijv. roquefort) 1 zak krulslamelange (100 g)1. Was de radijsjes, droog ze en snijd ze in vieren. Klop de olie met de azijn en zout en (... bekijk recept »
½ komkommer 1 bosje radijs 200 g volle yoghurt 1 mespunt garam masala (blikje 65 g)1. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en snijd de radijsjes in partjes. Meng ze met de yoghurt. Voeg de garam masala toe en breng op smaak met pepe... bekijk recept »
0,5 citroen dillegroen 1 koffielepel dragonazijn 1 koffielepel druivenpitolie 0,5 koffielepel fijne mosterd 2 fijngehakte takjes dille 0,5 koffielepel Franse mosterd 0,5 zakje gemengde sla Delhaize gepofte pompoenpitjes (pepitapitjes) 200 g gerookte ... bekijk recept »
1 rode paprika 3 el olijfolie 1 citroen (schoongeboend) 4 kwarteleieren 200 g tuinerwten (diepvries) 60 g basilicum 10 el extra vierge olijfolie 16 gele/oranje cherrytomaten 60 g haricots verts 2 bospeentjes 1 kleine rod... bekijk recept »