461 recepten met radijs
Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Deze bolle, (meestal) rode wortels worden rauw gegeten met de schil er nog aan. Ze smaken lekker pittig. Je kunt ze verwerken in soep of in aardappelpuree. Vanwege de felrode schil wordt radijs ook vaak gebruikt als decoratie. Bijvoorbeeld in de Japanse keuken waar de rode sliertjes de rauwe stukjes vis (sashimi) versieren. Er zijn echter ook witte en roodwitte varianten. Nederlandse radijs is heel populair. In eigen land, maar ook in Duitsland, Engeland en Japan. Was radijs voor gebruik en snij een stukje van de boven- en onderkant. + lees meer6 wortelen 0,5 venkel 1 bosje radijs 2 witlof 200 g bloemkolen 1 rode biet 250 g verse geitenkaas 0,5 koffielepel fleur de sel 1 kg rode bieten van gemiddelde grootte 1 l rode wijnazijn 500 g kandijsuiker 3 laurierbladen 1 ui van gemiddelde grootte ... bekijk recept »
2 komkommers (grofgeraspt) 8 blaadjes verse munt (fijngesneden) 1 ui (in dunne halve ringen) 1 bos radijsjes (in kwarten) 4 el olijfolie 3 el rodewijnazijn 2 schaaltje filetlapjes (a la minute)1. Bestrooi de komko... bekijk recept »
1 doosje camembert olijfolie zeezout (grof) 1 takje verse rozemarijn (bakje a 15 g)1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de camembert uit het doosje en verwijder de verpakking. Snijd de witte bovenkant eraf. Bedruppel de kaas met wa... bekijk recept »
3 eieren 3 tastytomtomaten 15 g verse dille 3 zoetzure augurken ½ bosje radijs 1 petit beurre brood 2 kropjes babyromainesla 4 el dijonnaise 100 g gerookte zalm1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud strome... bekijk recept »
200 g gedroogde linzen 4 stronkjes witlof 2 sjalotten 1 appel, Granny Smith 1 bos dille 75 g radijsjes 50 g walnoten 1 el grove mosterd 1 el witte balsamicoazijn olijfolie extra vierge blokrasp 1. Wel de linzen 24 uur in ruim koud water. 2. Breng... bekijk recept »
250 g Chinese eiermie 200 g sugarsnaps 2 el arachideolie 300 g Thaise kipfiletblokjes 3 bosuien 300 g winterpeen 1 bos radijs 3 el pindakaas met stukjes noot 3 el zoete chilisaus 2 el vissaus 3 el limoensap 1 rode peper1. Breek ... bekijk recept »
1/2 bosje radijzen 1/2 koffielepel mosterd 1,5 eetlepel wijnazijn 1 dikke sinaasappel 5 cl droge witte wijn 2 eetlepels fijngesneden peterselie 1 hardgekookt ei 5 middelgrote Nicola aardappelen (600 à 700 g) 6 eetlepels olijfolie peper en zout1. Schr... bekijk recept »
8 g munt (bakje à 15 g) 3 bosuitjes ½ krop ijsbergsla 1 komkommer 6 radijsjes 2 el sesamzaad (bakje 100 g) 1 limoen (schoongeboend) 15 g koriander (bakje 15 g) 450 g kip-kalkoengehakt 1 el maizena 4 el may... bekijk recept »
4 plakken bladerdeeg 1 bosje raapstelen 1 bosje radijs 400 g spinazie 1 rode ui 1 teentje knoflook olijfolie om in te bakken 200 g zachte geitenkaas 50 g amandelen 1 el azijn 2 el olijfolie extra vi... bekijk recept »
4 eetlepels sesamzaad (potje a 100 g) 2 eetlepels zeezout (grof) 2 eetlepels olijfolie 1 bos radijs (schoongemaakt)1. Rooster het sesamzaad in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur goudbruin. Schep het op een bord en laa... bekijk recept »