1000 recepten met paprika
Deze groente is in vele smaken en kleuren te koop, het hele jaar door, uit binnen- en buitenland. Ook te koop als kruid in poedervorm. Van oorsprong is de paprika groen, telers hebben eindeloos gevarieerd op de paprika en nu zijn er vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Goed wassen, verwijder de steel, halveer de paprika en snijd de zaadjes en zaadlijsten eruit. Maak blokjes, plakjes, juliennereepjes, grove stukken, door de helft of laat heel, alles is mogelijk met de paprika. + lees meer125 g bloem 2 eieren 400 ml melk 100 g fijngesneden spinazie ((pak 450 g, diepvries), ontdooid) 50 g boter ½ bos bospeen 2 schaaltjes rundertartaar (a 2 stuks, 200 g) 1 rode paprika (in reepjes)1. Doe de bloem in een... bekijk recept »
2 pakken pizzadeeg (met potje tomatensaus (a 600 g, koelvers)) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) 1 zak paprikamix ((3 stuks), in ringen) 1 ui (in ringen) ½ bakje ricotta (verse kaas, a 250 g) 1 tl gedroogde tijm1... bekijk recept »
1 rode paprika 1 gele paprika 3 el olijfolie 1 bakje uiensnippers (175 g) 1 stengel bleekselderij (in dunne plakjes) 1 teen knoflook (fijngehakt) 1 blik tomatenblokjes (400 g, uitgelekt)1. Verwarm de ovengrill voor. Ha... bekijk recept »
1 ciabatta (brood) 3 el olijfolie 1 bol mozzarella (in plakjes (zakje 125 g)) 2 gegrilde paprika's (pot 295 g) 100 g Parmaham (2 pakjes a 75 g)1. Bak het brood af volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in d... bekijk recept »
10 blaadjes gelatine wit 1 kleine rode paprika 2 komkommers 3 el verse dille 100 ml kippenbouillon (van tablet) 100 ml witte wijn 2 el citroensap 6 el mayonaise 2 el tomatenketchup 2 el wodka1. Week de gelatine 5 min. in ruim k... bekijk recept »
6 plakjes bladerdeeg (diepvries) 3 el olijfolie 600 g gesneden paprika (diepvries) 1 dl melk 6 eieren 200 g zalmsnippers (pakje) 87½ g geraspte jonge kaas (zakje à 175 g) 15 g dille1. Verwarm de oven voor op 200... bekijk recept »
150 g couscous 4 grote paprika's 1 rode ui 200 g tomaten 2 tl kappertjes 20 g platte peterselie 150 g feta 1 citroen 6 el olijfolie 1 snufje zout 1 snufje peper 4 el knoflooksaus 1 ciabatta 1 barbecue 1 zak houtskool 1 pak aanmaak... bekijk recept »
400 g Grand’Italia spelt penne volkoren (zak 500 g) 1 fles Grand’Italia Sugocasa tradizionale (690 g) 4 el olijfolie 2 sjalotten 1 rode paprika 1 gele paprika 510 g zalmfilet zonder huid (schaal 255 g) 10 g rucola (zak 75 g) 1 snu... bekijk recept »
1 tl knoflook 400 g kikkererwten (uit blik) 3 el olijfolie 1 snufje djinten (komijnpoeder) 1 snufje zout 1 snufje peper 4 pistolets 0,5 komkommer 2 gegrilde paprika's (uit pot) 200 g feta 1 staafmixer1. Pureer met een staafmixer de kno... bekijk recept »
1 zak Pilaurijst (225 g) 2 rode paprika's 100 g witte kaasblokjes 2 el chili-olie 100 ml knoflooksaus (flesje)1. In pan met 400 ml kokend water rijst in ca. 15 minuten gaarkoken. Paprika's schoonmaken, in repen snijden. In pan olie ... bekijk recept »