860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer2,5 dl rizotto rijst250 g roma tomaten (of een andere aromatische rijpe tomaat)250 g courgette100 g doperwten150 g sperziebonen250 g oesterzwammen 1 grote ui1 teen knoflook1 blik mais 2 wortelen4 el (olijf) olie2 dl groente bouillon evt. blokje2 el p... bekijk recept »
2 EL arachideolie 700 gr vlees (kip / lam) 1 rode paprikain dunne reepjes 150 gr oesterzwammen 500 gr spinazie 60 ml oestersaus (ja60 ml) 2 EL sojasaus 3 teentjes knoflookgeplet 1 tl geraspte verse gember (of 1 gemberbolletje in kleine stukje... bekijk recept »
1 kg aardappelsgeschild in stukken zout en peper 4 heilbotfilets a 100 gr 3 eetelepels olie 250 gr oesterzwammen in reepjes 1 theelepel geraspte verse gember 1 teen knoflookgeperst 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 2,5 dl melk 25 gr boter of margarine no... bekijk recept »
300 gr. kortkokende zilvervliesrijst 100 gr. verse uitgelekte zilveruitjes 250 gr. champignons 150 gr. oesterzwammen 100 gr. shii-take of grotchampignons 2 eetl. olie 100 gr. Paturain of Boursin peper zout 100 gr. schoongemaakte spinazie 2 theel. ma?... bekijk recept »
Zie bereidingswijze Bereidingswijze Maak 500 gr oesterzwammen schoon en laat ze even blancheren in ruim waterlaat goed uitlekkenmaar houd ze warm. Was een krul- en een eikenbladsla en schik deze op de bordjes. Maak een vinaigrette van 1 deciliter oli... bekijk recept »
400 g varkenshaasje1 rijpe mango4 lepels plantaardige margarinepeper en zoutgember en curry75 ml light roomeen scheutje witte wijn160 g rijst250 g oesterzwammen [img_plainKruid het varkenshaasje met peper en zout. Verhit de margarine in een pan en ba... bekijk recept »
150 gram bacon150 gram hamblokjes1 dunne prei1 bakje oesterzwammen1 ui2 teentjes knoflook1 pakje Boursin1 dl. koffiemelk1/2 dl. melkParmezaanse kaasgedroogde peterselie(verse) pasta Bak de stukjes bacon knapperig in een beetje olie. Ui en knoflook ev... bekijk recept »
150 gram oesterzwammen 150 gram shiitake 250 gram kipfilet 1 stukje gemberwortel (ca. 3 cm) 1 theelepel piment 2 eetlepels madeira 1 theelepel zout 75 gram waterkers 2 eetlepels aceto balsamico (azijn) 1 theelepel honing 2 eetlepels fijngeh... bekijk recept »
2 Uien (fijn gehakt) 200 gr. champignons of oesterzwammen 300 gr. gemengde sla 500 gr. aardappels 2 EL peterselie (fijn gehakt) 500 gr. Biefstuk 65 ml zure room 50 ml droge witte wijn Ook nodig: 50 ml (runder)bouillon 50 gr. boter zout en peper Boter... bekijk recept »
3 cm verse gemberwortel1 1/2 el olie1 grote uifijngesneden1 groene peperzaadjes verwijderdfijngesneden100 gr kleine oesterzwammen1 3/4 L. kippenbouillon(van tablet)2 stengels sereh(citroengras) of 1 stukje citroenschil1 1/2 el wijnazijn2 zakjes water... bekijk recept »