860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meerVoor 4 personen:110 g boter1 takje tijm20 cl vleesfond3 soeplepels dikke room4 varkenshaasjes400 g oesterzwammen20 cl rode wijn type Madiran2 gehakte sjalotten1/2 koffielepel gedroogde salie400 g worteltjes- Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C)... bekijk recept »
500 g volle pasta350 g verse oesterzwammenscheut olijfolie4 el bohéme saus100 ml soja-roomzeezout- Borstel de oesterzwammen af. Je kan ze eventueel ook afvegen met bevochtigd keukenpapier, maar ze in geen geval wassen, want dan worden ze waterachtig.... bekijk recept »
12 kleine aardappeltjes 100 gram boter zout en peper 1 deciliter bouillon 4 vijgen 8 oesterzwammen 1 gehakt sjalotje 100 gram notensla 2 eetlepels gehakte peterselieBereiding: Kook de aardappelen in licht gezouten water gaar. Laat ze afkoelen en schi... bekijk recept »
600 g koolvisfilet 300 g oesterzwammen 1 tomaat 2 dl groentebouillon 35 g tomatenpuree 1 cl wijnazijn (rood) 3 cl olijfolie (extra vierge) 3 dl room 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) peper zoutVoor de marinade de olie en de wijnazijn mengen en kruide... bekijk recept »
Voor 8 personen: 2 eetlepels olie 75 gram erwtjes 3 lente-uitjes 2 liter kippenbouillon 200 gram kippenfilets 150 gram oesterzwammen 2 eetlepels soyasaus (toevoegen op het einde) 1/2 blik bamboescheuten 2 wortelen 80 gram noedels 2 eetlepels sherry p... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 cm verse gemberwortel,geschild en fijngesneden 2 x 400 ml kokosmelk uit blik 2 stengels citroengras 2 sjalotten, gesnipperd 4 a 6 kleine hete rode pepers 6 limoenblaadjes 2 grote kippenborsten,zonder vel handvol oesterzwammen 500 m... bekijk recept »
Nodig: 150 g oesterzwammen 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje (= 15 g) verse kervel versgemalen zwarte peperIn een pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bouillonblokjes boven... bekijk recept »
1 bakje oesterzwammen (150 g), 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje verse kervel (15 g), zwarte peper keukenpapierBereiding: (ca. 15 min) - In een pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen de oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepj... bekijk recept »
150 g oesterzwammen 2 kruidenbouillontabletten 1 zakje (= 15 g) verse kervel versgemalen zwarte peperIn pan 1 liter water aan de kook brengen. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. Bouillonblokjes boven kokend wat... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 kipfilets 1 bladerdeeg (vel) 200 g oesterzwammen 4 lente-uitjes 2 tomaten 1 liter kippenbouillon olie boter 1 eidooier 1 eetlepel melk 1 koffielepel rozemarijn peper zoutOntvel de kippenfilets en kruid ze met peper, zout en olijfol... bekijk recept »