860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer600 g gemengd gehakt 2 el veenbessen 1 sjalot verse tijmblaadjes 1 bakje oesterzwammen 1 potje zure room 1 el Solo Vloeibaar 2 lente-uitjes 2 el verse oreganoblaadjes artisanaal brood 1. Schil de sjalot en snipper hem fijn. Borstel de oesterzwamme... bekijk recept »
600 gr kabeljauw 400 gr kerstomaatjes 300 gr oesterzwammen 1 teentje knoflook, gepeld en versnipperd 2 takjes tijm, enkel de blaadjes 5 cl olijfolie 3 el solo, bakken en braden 50 gr rucola peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 175°, hete... bekijk recept »
12 St-jacobsvruchten 12 kleine oesterzwammen 25 cl droge witte wijn 20 cl room 2 sjalotjes (fijngehakt) 1 tl currypoeder solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Verhit wat solo in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes, voeg de st-jacobsvruch... bekijk recept »
1 Mechelse koekoek van ± 1,5 kg 2 sjalotjes 300 gr oesterzwammen 2 dl droge witte wijn 2,5 dl room 100 gr Roquefort solo, bakken en braden peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 225°.2. Kruid de koekoek met pezo, schik hem in een ovenschotel en ... bekijk recept »
450 gr geschilde raapjes 150 gr wortelen geschraapt 150 gr oesterzwammen in reepjes 2 dl room 1 dl melk 1 koffielepel mosterd 2 teentjes look 1 kleine bussel peterselie gehakt 50 gr gemalen gruyere1. Verwarm de oven voor op 180°C.2. Was de raapjes. L... bekijk recept »
1 bakje oesterzwammen 1 pakje panko of paneermeel verse bieslook versnipperd bloem 1-2 eieren 1. - doe bloem, ei en panko elk in een ander diep bord. 2. - voeg aan het bord met panko/paneermeel de bieslook toe.3. - Haal de oesterzwammen door de blo... bekijk recept »
250 g oesterzwammen boter peper en zoutVerwarm 1 eetl. boter in een pan en bak 250 g oesterzwammen kort aan op een hevig vuur. Laat nog 3 à 5 min. verderbakken en kruid met peper en zout. Dien op met gevogelte of wild. bekijk recept »
20 kleine oesterzwammen 2 el plantaardige olie 2 el extra vergine olijfolie 3/4 tl balsamico-azijn 1.1/2 tl fijngehakte sjalot 1/4 teen knoflook (fijngehakt) 1 pruimtomaat (ontveld, pitten verwijderd)in piepkleine blokjes 1 el fijngehakt basilicum zo... bekijk recept »
150 g oesterzwammen 2 cl olijfolie (extra vierge) peper kruidenzout 0.5 krop krulandijvie 150 g rode krulsla 2 stronkjes witloof 1 sjalot 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn 0.5 eetlepel mosterdMaak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, pepe... bekijk recept »
300 g bloem (tarwebloem) 150 g boter (roomboter) zout 1 dl water 500 g oesterzwammen 150 g ham 1 preiwit 125 g camembert 10 olijven (zwart) 2 cl olijfolie (extra vierge) 20 g boter (bakboter) 20 g bloem (tarwebloem) 4 dl melk (halfvol) 1 eetlepel pet... bekijk recept »