860 recepten met oesterzwammen
Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer150 Gr. gemengde sla 1 Bakje (ongeveer250gr.) oesterzwammen 1 Eetl.(witte wijn) azijn 1/2 Eetl. citroensap 1 Theel. boullionpoeder Zout Peper 1 Theel. mosterd 3 Eetl. (noten)olie Roer in een pannetje de azijn, citroensap, mosterd, boullionpoeder, zou... bekijk recept »
2 uien 2 bakjes oesterzwammen (a 150 g) 3 eetlepels olijfolie 1 zakje bechamelsaus (pak a 2 x 50 g) 500 ml melk 150 g blauwaderkaas (bijv. Castello Blue) 1 pak lasagnevellen (250 g) 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g) Lasagne in midden van ov... bekijk recept »
Voor de flensjes: 60 g bloemsnufje zout2 eieren2dl melk1 tl (zonnebloem-)olie20 g boter. Voor de vulling: 100 g katenspek1 el (zonnebloem-)olie4 lente-uitjes200 g oesterzwammen1/2 tl sinaasappelrasppeperzout3 el crhme franche. Meng de bloem met het z... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg peper 1 kleine ui 1 dl. droge sherry 1 ei 25 gram boter 5 dl. kruidenbouillon 2 eetlepels sesamzaad 150 gram oesterzwammen 1 bolletje gember zout 2 dl. roomculinair Verhit de boter in een pan en fruit de ui goudgeel. Bak de gembe... bekijk recept »
500 gram oesterzwammen 2 eetlepels boter 250 gram rundergehakt 5 eetlepels vleesbouillon Zout Versgemalen zwarte peper Voor kerriesaus 20 g boter 1 afgestreken eetlepel bloem 21/2 dl melk zout 1 theelepel kerrie 1 eidooier 2 eetlepels slagroom boter ... bekijk recept »
35 g boter 25 g bloem 0.25 l sinaasappelsap 2 kruidenbouillontabletten 1 eierdooier 1 tl koenjit 2 el Franse mosterd 0.25 l slagroom 1 handsinaasappel 150 g oesterzwammen zout peper Soep opnieuw al roerende in ca. 10 minuten zachtjes verwarmen (niet ... bekijk recept »
300 g oesterzwammen300 g champignons30 g boter2-3 el cognac1/2 bouillontablet1 bekertje room1 tl maizenazoutpeper. Maak de oesterzwammen en champignons schoon. snijd de steel van de oesterzwammen wigvormig weg en hak deze fijn. snijd de oesterzwamhoe... bekijk recept »
Voor de paddestoelen: -250 gr. oesterzwammen. -2 eieren. -1 teentje knoflook. -paneermeel. -boter. Voor het sausje: -1 knoflookteentje. -3 el. mayonaise. -3 el. zure room. -Haal de oesterzwamreepjes door het ei-mengsel. -Wentel ze vervolgens door pan... bekijk recept »
300 g bloem (tarwebloem) 150 g boter (roomboter) zout 1 dl water 500 g oesterzwammen 150 g ham 1 preiwit 125 g camembert 10 olijven (zwart) 2 cl olijfolie (extra vierge) 20 g boter (bakboter) 20 g bloem (tarwebloem) 4 dl melk (halfvol) 1 eetlepel pet... bekijk recept »
- Oesterzwammen (300 gram) - 8 reepjes bacon (dun gesneden) - glas droge witte wijn - pakje rucola - of ijsbergsla - zongedroogde - of verse tomaten - 2 dl ongezoete slagroom - 150 gr jonge geitenkaas of feta Snijd de ijsbergsla in smalle reepj... bekijk recept »