1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meerVoor 24 stuks heb je nodig: 600 gram jonge kaas in blokjes 2 komkommers 24 cocktailkersjes 48 krenten stukjes rode paprika 24 satéprikkersSnij de gewassen komkommer in dunne plakjes en halveer ze. Rijg aan een satéstokje: cocktailkersje, half schijfj... bekijk recept »
0,5 komkommer 5 takjes verse koriander 200 gram gerookte kipfilet 4 soft tortilla's 8 el sweet ChilisausWas en halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadjes en snij met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken van de komkommer. Was en hak ... bekijk recept »
1 komkommer Zout 500 gr krabscharen 2 eetlepels ciderazijn 1 eetlepel honing 1/2 Spaans pepertje 2 eetlepels verse bieslook 1 bosje waterkers 1 mango Snijd de komkommer doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de komkommerhelften in dunne schijfjes... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 naanbroodjes 4 zalmfilets van 200 gram 2 eetlepels patak tandoori-currypasta olijfolie 1 komkommer, geschild 2 citroenen 1 rode Spaanse peper 8 eetlepels biologische yoghurt zeezout en grove zwarte peper verse korianderVerwarm de o... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 schaal kipfilet in blokjes (ca. 300 g) 2 eetlepels cajunkruiden (doosje 30 g) 1 komkommer 2 eetlepels boter of margarine 1 pak Franse roerbakgroente (diepvries, 450 g) 1 pak shoarmabroodjes (8 stuks) 250 ml milde yoghurt (biologisc... bekijk recept »
4 zoute haringen Halve komkommer 4 eetlepels knoflookmayonaise 2 eetlepels zure room 2 eetlepels sinaasappelsap 2 eetlepels dille (fijngehakt) 2 geroosterde paprika’s (uit pot) Halve krop lollo rosso 4 meergranen of volkoren pyramidebroodjes zout en ... bekijk recept »
1 flinke komkommer. 3 eetl. boter. 1/8 l. creme fraiche. 1 uitgeperst teentje knoflook. zout en peperworcestersaus en citroensap. 8 eieren. Komkommer in hete boter 8 min. smoren. Intussen de creme fraiche met fijn gehakte dille, zout, peper, knoflook... bekijk recept »
1/4 komkommer zout versgemalen peper 100 g gerookte zalm 125 g verse roomkaas met mierikswortel 2 eetlepels slagroom (1/2 eetlepel geraspte mierikswortel) 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 10 sneetjes wit of bruin casinobrood Schil de komkommer, verw... bekijk recept »
25 gr. bloem 25 gr. boter Crouton 7.5 dl. kalfsfond 1 komkommer Paprikapoeder 2.5 dl. slagroom Zout De komkommer goed wassen en met een citroentrekker twee linten per persoon van de schil trekken. De rest van de schil met een dunschiller verwijderen.... bekijk recept »
1 kleine ui 1 grote komkommer 1 el zonnebloemolie 1 tl gemalen komijn 1 tl gemberpoeder mespunt piment of cayennepeper 1 kippenbouillontablet zout ? dl Bulgaarse- of Griekse roomyoghurt 2 el fijngesneden verse muntblaadjes Snipper de ui. Was de kom... bekijk recept »