1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer2 komkommers 1 bakje mascarpone (roomkaas, 250 g) 2 el citroensap (flesje 115 ml) ½ teen knoflook 1 bakje verse munt ((15 g), blaadjes in reepjes)1. Rasp de komkommers grof en laat ze 10 min. uitlekken in een zeef. Roer de... bekijk recept »
100 ml zonnebloemolie 4 pappadums naturel (doos a 10 stuks) 1 komkommer 1 groene appel (bijv. Granny Smith) 150 g Griekse roomyoghurt 15 g verse koriander (fijngesneden) 15 g verse munt (fijngesneden) 400 g gemengde ... bekijk recept »
250 g kikkererwtenmeel (natuurwinkel of Midden-Oosterse winkel) 750 ml water 100 ml olijfolie 1 el rozemarijnnaaldjes of 2 el komijnpoeder Farinata/Garantitta Voeg al roerend met een garde het water toe aan het kikkererwtenmeel to... bekijk recept »
30 g komkommer (stukje) 25 g Hollandse garnalen (bakje 100 g) 1 el knoflooksaus 1 el saladedressing mosterd-dille 100 g volle boerenyoghurt 25 g snoeptomaatjes 2 blaadjes basilicum 1 snufje peper 1 schoon (jam)potje met deksel1. Snijd de komk... bekijk recept »
150 g mihoen 1 komkommer 1 zoete puntpaprika 2 eetrijpe mango's 4 el Thaise zoete chilisaus 2 tl sesamolie 1 tl vissaus 1 el rijstolie 15 g koriander 200 g jumbogarnalen1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beet... bekijk recept »
1 komkommer 1 citroen (schoongeboend) 1 bakje munt ((15 g), alleen de blaadjes) 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Rasp de komkommer met ... bekijk recept »
300 g pandanrijst 1 rode ui 1 rode peper 1 komkommer 1 ananas arachideolie 2 tl ketoembar 125 g taugé 1 el sesamzaadjes 250 g roze garnalen 2 bananen 200 ml kokosmelk Kook de rijst gaar vol... bekijk recept »
100 ml biologische vlierbloesemsiroop (fles 500 ml) 0,2 cantaloupe meloen 0,2 komkommer 0,5 citroen 1 handvol ijsblokjes 2 takjes munt en/of basilicum 1 grote karaf (2 l)1. Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Sni... bekijk recept »
375 g tofu 300 g witte rijst (of volkorenrijst) 250 g cherrytomaten 6 salade-uien (bosje) 250 g verse ananasstukjes 1 komkommer 3 el arachideolie 4 el zoete chilisaus1. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 cm. Verd... bekijk recept »
1 komkommer 2 takjes munt (alleen de blaadjes) 1/2 potje olijven (Taggia, a 180 g) 2 el olijfolie extra vierge 1 el wittewijnazijn 1/2 teen knoflook (geperst) 1 mespunt suiker1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijde... bekijk recept »