797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meerVoor de fazantenfond: 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant 1 kippenkarkas olie 2 grof gesneden uien 2 grof gesneden wortelen 1 eetlepel tomatenpuree 1 bosje selderij 1 prei 2 mergpijpen 1 takje tijm 1 blaadje laurier zout 10 geplette peperkorrels ... bekijk recept »
2 kippenpoten400 gram knolgroenten (knolselderijpastinaakpeterseliewortelsknolraapwortelgemerprei)4 reuzengarnalen2 eieren1 theelepel sesamolie3 kruidnagels400 gram bospaddestoelen1 gesnipperd sjalotje1 eetlepel gesneden bieslook250 gram champignons2... bekijk recept »
-500 gram pompoen-350 gram knolselderij-250 gram aardappelen-2 bietjes-zeezout. Hulpmiddelen -mesje-foodprocessor-zeef-frituurpan op 180 graden-keukenpapier. Hulpmiddelen - -mesje-foodprocessor-zeef-frituurpan op 180 graden-keukenpapier. Voorbereidi... bekijk recept »
10 bosjes radijsjes 2 wortelen peper zout 2 cl wijnazijn (wit) 1 cl notenolie 1 cl arachideolie 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 4 aardappelen (Bintje) 80 g boter (bakboter) 1 cl olijfolie (extra vierge) 4 hamburgers peper zout nootmuskaat Voorbere... bekijk recept »
1 ui 2 teentjes knoflook| 1 winterwortel 2 aardappelen 300 gram vleestomaten 1/2 knolselderij 1 prei 4 eetlepels olijfolie 1 blik of pot bruine bonen 1 1/2 liter runderbouillon van een tablet peper zout 200 gram chorizo in plakjes Pel de ui en de kno... bekijk recept »
1 ui 2 teentjes knoflook 1 winterwortel 2 aardappelen 300 gram vleestomaten 1/2 knolselderij 1 prei 4 eetlepels olijfolie 1 blik bruine bonen 1 1/2 liter runderbouillon van tablet peper zout 200 gram chorizo in plakjes. Pel de ui en de kn... bekijk recept »
1 dl. goede rode wijnazijn 1/2 theel. venkelzaadjeslicht gekneusd 1/2 theel. zwarte peperkorrelslicht gekneusd 1,5 dl. olijfolie zeezout peper 1/2 bos wortelsin de lengte gehalveerd 2-3 kleine pastinakenin repen 1/4 knolselderijin repen 1 kl... bekijk recept »
500 gr gedroogde witte bonen. 500 gr. soepvlees. 4 preien. 2 grote uien. 1 knolselderij 1 grove rookworst. zout en peper naar smaak Voorbereiding Was de bonen en laat een nacht in ruim water weken. Bereidingswijze Leg het soepvlees bij de bonen in he... bekijk recept »
2 patrijzenongeveer 450 gram per stuk 150 gram sjalotten 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels elk met fijngehakte wortelspreiselderie 2 eetlepels eekhoorntjesbroodfijngehakt 1 eetlepel tomatenpuree 250 ml kippenbouillon 200 ml rode wijn 3 takjes tijm zo... bekijk recept »
300 gr spliterwten400 gr schouderkarbonades2 laurierblaadjes8 takjes bladselderij3 kruidenbouillontabletten200 gr knolselderij2 aardappelen2 uien200 gr prei300 gr winterwortel5 takjes peterselie1 rookworst1 el blue band vloeibaarzoutpeper. Doe de erw... bekijk recept »