797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meervoor 4 personen: 600 gram hertenvlees twee eetlepels bloem een grote ui vier takjes tijm twee theelepels fijngekneusde jeneverbessen een laurierblaadje twee eetlepels Worcestershire saus 1 dl wild- runderbouillon twee eetlepels boter twee eetlepels z... bekijk recept »
Voor 4 personen: 750 gram reepoulet Marinade: - 3 dl. rode wijn - 1 dl. rode port - 0,4 dl. witte wijn azijn - 1 blaadje laurier - 3 jeneverbessen - 1/2 vanille stokje Bouquet ( grof gesneden): Halve Prei Halve winterwortel Halve Knolselderij Overig:... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g paarden borstlappen 60 g boter Bouquet garni: 1 prei (fijngesneden) 2 wortels (middelgroot, fijngesneden) 1 ui (met schil, fijngesneden) 1/2 knolselderij (fijngesneden) 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd) 1/2 laurierblad... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g varkenshaas 2 sjalotjes snufje peper (versgemalen) 20 g bloem 2 theelepels bouillonpoeder 150 g paddestoelen (gemengde, in reepjes) 75 g boter 1 deciliter witte wijn 1,5 deciliter room 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)Dep de v... bekijk recept »
400 g Nicola aardappelen 100 g crabvlees 1 winterwortel 1 courgette 1 knolselderij 5 dl droge witte wijn 1 dl Noilly Prat 1 sjalotje 1 laurierblaadje 3 dl room 150 g boter 750 g zeewolf 100 g boter bloem, melk peper en zoutMaak puree van de aardappel... bekijk recept »
Nodig: 1/2 selderijknol 1 winterwortel of een handje kleine worteltjes 100 gram sperziebonen 1 klein blik champignons zout 2 grote uien 50 gram boter 75 gram bloem een achtste liter groentenat of Vegetarische bouillon 2 eidooiers zout en peper 1/2 bo... bekijk recept »
1/2 selderijknol 1 winterwortel of een handje kleine worteltjes 100 gram sperziebonen 1 klein blik champignons zout 2 grote uien 50 gram boter 75 gram bloem een achtste liter groentenat of Vegetarische bouillon 2 eidooiers zout en peper 1/2 bos peter... bekijk recept »
1 kilo botten van wild en/of vleesafsnijdsels 4 eetlepels olijfolie 2 uien 0.5 winterwortel 0.25 knolselderij 1 eetlepel tomatenpuree 2 eetlepels bloem 0.5 fles rode wijn 1.5 liter water 1 blaadje laurier 4 jeneverbessen 1 kruidnagel 1 takje tijm 2 p... bekijk recept »
voor 10 personen: 1,5 kg ossenhaas 3 liter kalfsfond 300 gram bouquet-garni (wortel, prei ui, knolselderij en champignons)Breng de kalfsfond aan de kook. Bind de ossenhaas op. Zet het bouquet-garni aan in een pan. Doe de kalfsfond in een slede en voe... bekijk recept »
voor 4 personen: 800 gram runderlappen of sukadelappen 2 eetlepels bloem 1 eetlepel paprikapoeder 50 gram boter 1 eetlepel olijfolie 2 grofgesneden uien 200 gram in blokjes gesneden groenten (paprika, courgette, wortel, knolselderij) 2 teentj... bekijk recept »