797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer400 gr spliterwten (gewassen) 1 3/4L water 1 runderbouillonblokje 70 gr mager spek (blokjes) 500 gr krabbetjesvlees 250 gr prei (ringetjes) 150 gr knolselderij (blokjes) 150 gr winterwortel (blokjes) 4 el bladselderij (fijngesneden) 1 el peterselie (... bekijk recept »
1 grote venkelknol in smalle reepjes.. ¼ l halfvolle melk. 30 gr boter. 30 gr bloem. ¾ l bouillon van tablet of uit pot. 2 eetl.witte vermouth of witte wijn. 100 gr gerookte zalm,in reepjes. 100 gr surimi krab,kleingesneden. peper en zout... bekijk recept »
250 g spliterwten 1 flesje Maggi Basis voor Groentesoep 400 g nasivlees 200 g ontbijtspek in dobbelsteentjes 1 prei in ringen 1 kleine selderijknol in blokjes 2 aardappels in blokjes 6 fijngesneden takjes bladselderij 1 rookworst zout en (versgemalen... bekijk recept »
Spliterwtenschouderkarbonadesrookworstpreiknolselderij en een winterwortel. 1 doosje Honig Erwtensoep Zakje spliterwten de nacht ervoor in koud water in de week zetten, zijn ze vlugger gaar, s.morgens. spliterwten in het weekwater opzetten en na 3 kw... bekijk recept »
Ingredienten: 1 liter visbouillon 1 laulierblad 1/2 wortel peterseliestengels 1 vleesbouillonblokje 1 stukje kabeljauw 1 stukje zalm 1 borrelglas pernod 1 teentje knoflook saffraan 1/6 knolselderij 1 prei 1 ui 1 tongfilet 2 tomaten Maak de groenten s... bekijk recept »
6 mooie kalfslapjes van circa 2 cm dik zout en peper 200 gr schoongemaakte en gesnipperde ui 300 gr in blokjes gesneden winterwortel 200 gr in blokjes gesneden knolselderij 1 platgedrukt knoflookteentje 100 gr in blokjes gesneden ontbijtspek 50 gr ba... bekijk recept »
100 gr. spliterwten75 gr. casselerrib100 gr. varkensribbetjes50 gr. knolselderij50 gr. prei50 gr. koolraap50 gr. winterwortel2 plakjes Friesch roggebrood1 theelepel mosterd (Lowensenf/ Dijon) Laat de varkensribbetjes een uur lang trekken in een liter... bekijk recept »
1 dunne prei 1 kleine winterwortel stukjes knolselderij 2 el boter 1 liter visbouillon 2 teentjes knoflook 2 el tomatenpuree 4 takjes peterselie 1 laurierblad 300 gr gefileerde zalm 1 tl gedroogde tijm ca 15 olijven zonder pit 1 el kappertjes bekertj... bekijk recept »
1 gesnipperde ui1/2 knolselderij2 el boter125 ml creme fraiche750 ml kippenbouillon van tablet100 g gerookte paling15 g verse bieslook Knolselderijblokjes nog 5 min. meebakken met ui, regelmatig omscheppen. Creme fraiche door groenten roeren en laten... bekijk recept »
4 eetlepels zonnebloemolie 1 uifijngesneden 1 teentje knoflookgeperst 1 theelepel komijnzaadjesgekneusd 500 gr winterwortel in plakken 2 grote aardappelenin stukken 1 plak knolselderij van 1 cm dikin stukken 1 rode chilipeperzaadjes verwijderdin ring... bekijk recept »