797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer1 (scharrel)kip of maïskipzoutversgemalen peper2 citroenen2 teentjes knoflook3 takjes tijm3 rode uien, gepeld en in partjes1 theel. paprikapoeder4 eetl. olijfolie1 rode paprika, in brede repen250 g knolselderij, geschild en in stukken1 courgette... bekijk recept »
500 g koolrabi, geschild, in plakken van 1/2 cm dik500 g knolselderij, geschild, in plakken van 1/2 cm dikzout en versgemalen peper150 g ontbijtspek125 g demi crème fraîche (Melkan)200 ml kookroom2 teentjes knoflook, geperst2 the... bekijk recept »
voor de soep:2 friszure appels, geschild en in parten1 citroen, geperst3 eetl. arachideolie of olijfolie500 g knolselderij, geschild en in miniblokjes of grof geraspt1 grote, kruimig kokende aardappel, geschild en in miniblokjes of grof geraspt6 dl g... bekijk recept »
250 gr kastanjechampignons 4 el pijnboompitten 2 el olijfolie 2 el fijngehakte peterselie 1 liter paddestoelen of groentenbouillon 3 ringetjes gesneden bosuitjes 150 gr fijngesneden knolselderij 2 stengels fijngesneden bleekselderij 2 teentjes... bekijk recept »
1 knolselderij 4 aardappelen 30 cl light room 50 g Solo 12 fijne sneetjes stokbrood 150 g verse kaas 12 gepelde noten 1 teentje look Solo Vloeibaar 1 soeplepel gehakte selderijstengels zout peper 1. Schil de knolselderij en de aardappelen. S... bekijk recept »
1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »
1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »
1 knolselderij 1 flinke ui 2 takjes bleekselderij enkele draadjes saffraan 1 dl witte wijn ( saffraan weken) klonje boter 1.5 ltr kippenbouillon 0.5 theelepel truffelolie 250 gr creme fraiche 0.5 2peterselie selderijblad lavas kervel kleine crouton ... bekijk recept »
600 gr borstfilet in dikke repen gesneden 1 beetje wit broodkruim met gehakte bieslook en peterselie 1 paar plakjes winterwortel en knolselderij en venkel even geblancheerd in kokend water 100 gr koude boter en 2 eidooiers 2 eetl witte wijnazijn en ... bekijk recept »
3 el ( arachide) olie 300 gr wildhachee of mager rundvlees in kleine blokjes 1,2 liter wildfond 100 gr shiitakes schoongeveegd in plakjes 1 blikje 70 gr tomatenpuree 1 kleine ui gesnipperd 1 kleine winterpeen geschrapt in mini blokjes 1/4 knolselde... bekijk recept »