797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer250-300 g varkens- of kalfsnier2 el parelgortkokend water3 grote gepekelde augurken (zie smulpagina &primeannabee&prime onder &primeanders&primeals je zelf augurken wilt inleggen)1 wortel1 knolselderij met blad1 peterseliewortel met blad2-3 aardappel... bekijk recept »
1 stronk bleekselderij Voor de waldorfsalade: 350 gr knolselderij 350 gr elstar appels 1 el mayonaise 2 el yoghurt 150 gr walnoten Voor de kaasdip: 250 gr gorgonzola 125 gr creme fraiche 1 el mayonaise scheutje melk peper en zout 1 el verse biesl... bekijk recept »
250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes,2 el olijfolie2 uienfijngesneden 200 gr knolselderijin stukjes4 el fijngesneden peterselie6 el fijngesneden koriander750 gr tomatenontveldzaadjes verwijderd en in stukjes1/4 tl gemalen kaneel1/4 tl gemberpoed... bekijk recept »
-300 g hazefilets -zout en peper -4 el olie -4 el wildfond -2 niet te zachte peren -2 cl portwijn -50 g pijnboompitten -100 g knolselderij -100 g veldsla VINAIGRETTE: -1 el balsamico azijn -2 el rode wijnazijn -zout en peper uit de molen -3 el olie -... bekijk recept »
1 kg wild zwijnspoulet zonder botplm. 500 g paddestoelen (kastanjechampignons/oesterzwammen/shii-take)4 uien2 teentjes knoflook2 plakken knolselderij200 g spekblokjes4 dl rode wijn1 el gedroogde tijm1 el rozemarijnenkele takjes selderij100 g boterzou... bekijk recept »
1 prei - 1 winterwortel - 300 gr knolselderij - 300 gr aardappels - 250 gr kastanjechampignons - 1 zakje gepelde hazelnoten (55 gr Dr. Oetker - 2 el olie - 2 theelepels kerriepoeder - 1 groentebouillontablet - 75 gr geraspte kaas (belegen) - Extra no... bekijk recept »
150 g sjalotten 2 kg knolselderij 200 g preiwit 2 blaadjes laurier 2 teentjes knoflook 1½ l kippenbouillon ½ l melk ½ l slagroomongezoet 2½ dl crème fraîche 1 dl notenolie Peper en zout 2 eetlepels verse kervelfijng... bekijk recept »
150 gram gerookte paling75 gram garnalen1 appel1,2 dl slagroom1 ei1,5 dl mayonaise10 gram geraspte mierikswortelpeterselie1/4 knolselderij. Kook het ei in 10 minuten hard. Maak de mayonaise. Snij de knolselderij in fijne brunoise, U heeft 80 gram nod... bekijk recept »
2 1/2 dl gezeefde tomaten - 150 gram mager rundergehakt - 50 gram worteltjes - 1/2 dl rode wijn - 3 augurken - 2 rode paprika's - 2 sjalotjes - 1 theelepel komijn - 1 theelepel oregano - 1 eetlepel olijfolie - 1 laurierblad - 1 teentje knoflook - 1 t... bekijk recept »
200 g gedroogde witte bonen (pak a 500 g) 1 uifijngesnipperd 3 eetlepels olijfolie 1 wortelfijngesneden 1/4 knolselderijfijngesneden 100 ml droge witte wijn 2 eetlepels balsamicoazijn 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 1/2 liter groentebouillon (va... bekijk recept »