797 recepten met knolselderij
De wortelknol heeft een ruw oppervlak en kan met of zonder groenblad gegeten worden als groente, in de soep of als rauwkost. Te koop van september tot april, is goed te bewaren. De knol goed dik schillen, wassen en een uur in citroenwater leggen om de kleur te behouden. De knol verkleurt snel. Naar eigen inzicht in blokjes, plakjes of reepjes snijden. + lees meer300 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 1 prei 3 laurierblaadjes 1 ui 1½ liter kraanwater 250 g knolselderij 3 tabletten groentebouillontabletten1. Snijd de uiteinden van de winterpeen ruim af en doe deze in een vergiet. Voeg de ... bekijk recept »
1 groentebouillontablet (of kruidenbouillontablet) 1 knolselderij 3 rauwe rode bieten 1 el olie 4 runderchipolataworstjes (AH Biologisch) 3 el kokosmelk (of gewone melk) 350 g kikkererwten1. Breng een grote pan met water en... bekijk recept »
200 g knolselderij 200 g pastinaak 200 g peterseliewortel 1 el boter 1 tl truffelpasta 1 el boter 2 el zonnebloemolie 2 takjes salie 6 takjes dragon 2 steranijs 1 konijnenrug 250 g pruimen 50 ml cognac 50 ml rode port 1 el suiker 5 takjes verveine ... bekijk recept »
olijfolie boter 700 g kippendijen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 el bloem 200 ml witte wijn 200 ml kippenbouillon 0.5 knolselderij 200 g paddenstoelenmix 1 bosje bladselderij 3 takjes dragon 150 m... bekijk recept »
750 ml kraanwater 2 rundvleesbouillontabletten 200 g cantharellen (paddenstoelen) 2 sjalotten 150 g roomboter 1 mespunt kerriepoeder 2 el droge witte wijn 125 ml crème fraîche 100 ml vleesfond 2 knolselderij 4 kalfsoesters ... bekijk recept »
1 kleine knolselderij geschild 500 g kruimige aardappelen geschild 125 ml melk 2 el truffel olijfolie 30 g verse selderij fijngesneden 4 portobello's 2 el olijfolie 100 g grana padanoSnijd de knolselderij en aardappelen in stukken. Doe ze in een pan ... bekijk recept »
1 citroen 1 prei (gewassen) 1 liter kippenbouillon (van tablet) 400 g kipfilet 1 bakje walnoten (110 g) 1/2 knolselderij (geschild) 2 friszure appels (bijv. elstar) 100 ml slagroom 3 el mayonaise 3 el yoghur... bekijk recept »
300 g pipe rigate (pasta, zak 500 g) 4 el olijfolie 1/2 knolselderij (in blokjes) 1 prei (in ringen) 2 schalen Toscaanse carré (a 160 g, vega) 1/2 potje tapenade van zwarte olijven (a 140 g) 2 tl oregano (pot... bekijk recept »
1 ui 1 prei 1 knolselderij 1 wortel 300 g runderschenkel 1 laurierblad 2 takjes tijm Bouillon Pel de ui en snijd alle groente voor de bouillon in stukjes. Leg de schenkel, de gesneden groente en kruiden in een ... bekijk recept »
200 g gedroogde linzen 6 eetlepels olijfolie extra vierge 1 teentje knoflook (fijngehakt) 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 1 grote rode en gele paprika (in brede repen) 250 g knolselderij (geschild en in kleine blokj... bekijk recept »